Turbulens på Jägersro – travprofilen får sparken

Anders Nilsson stämmer skånska travsällskapet efter att ha sparkats.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Travprofilen Anders Nilsson stämmer Skånska travsällskapet efter att han sparkats.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Jägersros vd Kent Öhlander.
Foto: TR Media/KANAL 75

Jägersro skakas av intern turbulens. 

Nu stämmer travprofilen Anders Nilsson Skånska travsällskapet efter att han plötsligt har blivit sparkad.

– Det är ett väldigt annorlunda avskedande på väldigt annorlunda grunder, säger hans advokat Svante Lindbäck. 

Sedan den 21 maj finns en stämningsansökan mot Skånska travsällskapet, som driver Jägersro, i Ystads Tingsrätt. Bakgrunden är en arbetstvist där kommunikatören Anders Nilsson, som även är känd från Kanal 75:s travsändningar, plötsligt blivit avskedad från sin tjänst. 

Anders Nilsson har varit ansiktet utåt för Jägersro och har varit knuten till banan i över tio år. Han har bland annat varit tipsexpert på tävlingskvällar, kört inför-program från stallbacken på tävlingsdagar och jobbat på sportavdelningen. 

I en fyra sidor lång bilaga till stämningsansökan har Jägersro angett skälen för uppsägningen. Här anklagas Anders Nilsson bland annat för att ha förtalat sin chef, påverkat chefens ex-make att förtala och ofreda henne men också att han inte har utfört sina arbetsuppgifter och vantrivts på sitt jobb. 

– Det finns ingen som helst sanning i dessa påståenden. Jag är ledsen och besviken över sättet som man har behandlat mig på. 

– Problemet är absolut inte mitt utan i stället delar av ledningens interna relationer. Deras personliga intressen och känslor har tagit över och ligger till grund för allt som har hänt. Anledningen till min uppsägning har dessutom ändrats på vägen, vilket än mer understryker vilken parodi detta är, fortsätter han.  

”Väldigt personligt”

Det har enligt uppgifter varit en turbulent tid i ledningen på Jägersro under våren. Tidigare i år skickades ett anonymt grupp-sms med flera olika anklagelser mot personer i ledningen. Sms:et har fått stor spridning.

Enligt Anders har han dock varken med sms:et att göra – eller intrigerna. Dock ska det enligt uppgifter uppstått en infekterad stämning som Anders menar att han fått betala priset för. 

– Med tanke på hur de har upprättat grunden för avskedandet så tyder det på att det är väldigt personligt och inte på en saklig nivå. Jag misstänker att de kommer inse att anklaga honom för att ha stått för någon typ av ryktesspridning och smutskastning inte håller, säger advokaten Svante Lindbäck. 

– De grunder som han har blivit avskedad på är dels felaktiga i sak, han har inte gjort de felen som påstås. Det är helt klart ett annorlunda ärende och det känns inte så genomtänkt från arbetsgivaren. 

Jägersro vill inte kommentera

Jägersros vd Kent Öhlander väljer att lägga locket på. 

– Jag kommenterar inte under pågående process, säger han.

Birthe Lindqvist, som i rollen som marknadschef varit Anders Nilssons närmaste chef, hänvisar å sin sida till vd Kent Öhlander. 

Inte heller Jägersros styrelseordförande Kerstin Peterson-Brodda vill kommentera ärendet – dock uppger hon att hon har fortsatt förtroende för ledningen. 

Anders Nilsson: 

– Detta är så klart jättetråkigt och det enda jag nu är ute efter är ett rättsligt och korrekt avslut. Jag har brunnit för Jägersro i allmänhet och mitt jobb i synnerhet.

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.