Efter turbulensen – travbråket är löst

Under våren skakades Jägersro av turbulens och konflikter. 

Nu bekräftar huvudrollsinnehavaren i dramat att fallet är över och att han nu erhåller skadestånd.

– Jag har hela tiden vetat min oskuld och nu har alltså äntligen ledningen erkänt att jag hela tiden haft rätt, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Den 21 maj upprättades en stämningsansökan i Ystads Tingsrätt mot Skånska travsällskapet, som driver Jägersro.

Det var efter att travprofilen Anders Nilsson, som då jobbade som kommunikatör plötsligt sparkades från sin tjänst på, enligt honom, felaktiga grunder. 

I en bilaga till stämningsansökan angav då Jägersro skälen till uppsägningen. De anklagelser Nilsson stod inför var bland annat att han ska ha förtalat sin chef, påverkat chefens ex-make att förtala och ofreda henne men också att han inte har utfört sina arbetsuppgifter. 

– Det finns ingen som helst sanning i dessa påståenden. Jag är ledsen och besviken över sättet som man har behandlat mig på, svarade Nilsson då gällande anklagelserna mot honom.

Enligt uppgifter har det varit turbulent inom Järgersros ledningen under våren. Bland annat ska det ha rört sig om ett anonymt grupp-sms med anklagelser mot personer i ledningen. 

Nilsson avfärdade detta och från Jägersros ville man inte kommentera fallet under den pågående processen. 

Nått en överenskommelse 

Nu verkar dock båda parterna tillsammans ha kommit fram till en lösning på den infekterade konflikten.

I ett Facebook-inlägg som Anders Nilsson la ut under lördagen skriver han: 

”Tänker fira lite extra i kväll då cirkusen med Jägersro äntligen är över!🥂 ”

Nilsson skriver bland annat att han tilldelats ett skadestånd:

”Jag har hela tiden vetat min oskuld och nu har alltså äntligen ledningen på Jägersro erkänt att jag hela tiden har haft rätt. Skadeståndet som man betalar ut till mig är dock helt oviktigt i sammanhanget.

Han fortsätter längre ner i inlägget:

Det som betyder något är min PERSONLIGA UPPRÄTTELSE. Även om dom flesta vetat hur illa behandlad jag blivit så får nu verkligen ALLA detta klart för sig. Sanningen har ännu en gång segrat. Och jag går om möjligt ännu starkare ur detta.”

”Kommit överens om förlikningssumma”

I en kommentar till Kvällsposten om överenskommelsen säger Jägersros vd, Kent Öhlander: 

– Konflikten är löst. Vi har kommit överens om en förlikningssumma helt enkelt. Det är ju inte så att vi på nåt sätt erkänner att vi gjort nåt fel utan vi vill ha en överenskommelse på att vi går skilda vägar helt enkelt och sedan lägger det här bakom oss. 

Öhlander vill dock inte gå in närmare på hur stor förlikningssumman är. Nu vill han i stället gå vidare. 

– Jag önskar att Anders går vidare. Vi kommer i alla fall gå vidare. Det är ganska stora grejer på gång, med Hugo Åbergs Memorial och Travderbyt och massa andra spännande lopp. Och att vi får släppa på publik, så det är bra att vi får fokusera på de sakerna nu, säger han.  

Även Nilsson understryker att han nu vill blicka framåt efter det som hänt. 

En uppgörelse innebär att vi nu åter måste se positivt på framtiden då nya kapitel ska skrivas. Både för mig och Jägersro. Och för travsporten i sin helhet som vi alla vill göra vårt yttersta för!

Fortsätter tv-uppdrag

Anders Nilsson som är känd från Kanal 75:s travsändningar, meddelar i inlägget att han nu helt kommer att fokusera på sina tv-uppdrag:

”För min personliga del blir det fortsättningsvis fullt fokus på mina TV-jobb åt Kanal 75 samt övriga uppdrag där bland annat Travronden ingår👊🏻 ”, skriver han i inlägget.