Cassandra Tollbring gjorde åtta mål mot Sävehof. Foto: PETTER ARVIDSON
Cassandra Tollbring gjorde åtta mål mot Sävehof. Foto: PETTER ARVIDSON

Tränarens taktikdrag blev ett bakslag

Publicerad

H65 Höör hotade Sävehof i 52 minuter. Sen tog det stopp.

– Vi tvingade dem att spela med bästa laget i nästan hela matchen och gav dem en bra fajt, säger tränaren Ola Månsson till Skånskan.

När Cassandra Tollbring tryckte in sitt åttonde mål var mästarlaget i gungning.

Siffrorna på tavlan i Partille Arena visade tydligt vad det handlade om. 23-22 och det hade spelats över 50 minuter i den heta matchen.

Då slängde Ola Månsson in timout-kortet för att sätta press på Sävehof. Men taktikdraget slog mot H65.

– Målet var att stressa dem till misstag. I stället gjorde vi tre raka tekniska fel, fick kontringar emot oss och där gick matchen, säger Månsson till Skånskan.

När Emma Ekenman Fernis skickade in 24-22 (straff) och därefter även 25-22 kunde H65 inte komma tillbaka.

Tollbring gjorde flest mål (8) i H65 men de tio tekniska fel drar ner helhetsbetyget.

Sävehof toppar nu SHE-tabellen, två pinnar före Lugi. Men Lundalaget har en match mindre spelad och kan återta ledningen på fredag kväll när man tar emot Boden. H65 är sexa.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag