Foto: LUDVIG THUNMAN
 Foto: LUDVIG THUNMAN

Tränarens besked: "De rutinerade måste se upp"

Publicerad

FC Rosengård vann enkelt träningsmatchen mot Vittsjö.

Det var en match där lagets yngre spelare satte press på sina mer erfarna lagkamrater.

– De rutinerade måste se upp, säger lagets tränare Jack Majgaard Jensen.

FC Rosengård mönstrade två helt olika lag i de olika halvlekarna. I första halvlek spelade en betydligt mer rutinerad elva än i andra. Även om man dominerade spelet även i första halvlek så var det i andra som det bästa resultatet uppnåddes. Första halvlek slutade 1-0 och andra 2-0. Målet i den första halvleken gjordes av Lotta Schelin medan Iva Landeka och Emma Berglund hittade rätt i andra.

– Vi var lite överambitiösa i första halvlek och lyckades inte riktigt utnyttja att vi var det bättre laget, säger Majgaard Jensen som efter matchen valde att hylla de unga talanger som fick chansen.

– Jag tittade mycket på de unga spelarna. Man måste göra det som tränare för att se vem av dem som är nära en plats i startevlan. Exempelvis såg Emma Pennsäter mycket bra ut och jag måste säga att Lina Nilsson måste upp på tå för att behålla sin plats där.

"Många som kommer underifrån"

Det kommer generellt sett enligt Majgaard Jensen att vara hårdare konkurrens än i fjol.

– Det är många som kommer underifrån och det gäller för de lite mer erfarna att visa att de vill behålla sin plats.

Mittbackarna Emma Berglund och Amanda Ilestedt spelade under andra halvlek för att erfarenhetsmässigt ge en bättre balans på de två elvorna.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag