"Det var en av våra sämsta matcher den här säsongen", säger Tingsryds Wictor Ragnewall efter 0-3. Foto: TOMAS LEPRINCE/EXPRESSEN
"Det var en av våra sämsta matcher den här säsongen", säger Tingsryds Wictor Ragnewall efter 0-3. Foto: TOMAS LEPRINCE/EXPRESSEN

Tog inte chansen att gå upp i serietoppen

Publicerad

Tingsryd hade chansen att ta över serieledningen från AIK i hockeyallsvenskan.

Då blev Taif nollade av Timrå.

– Det var en av våra sämsta matcher den här säsongen, säger målvakten Wictor Ragnewall efter 0-3.

Kampen om förstaplatsen i hockeyallsvenskan och därmed hemmafördel i seriefinal fortgår.

Inför Tingsryds match mot Timrå på onsdagskvällen hade Smålandslaget chansen att gå upp i topp vid full pott, dock med en match mer spelad.

Men Taif lyckades inte ta något poäng alls och nu kan i stället AIK, som leder med två poäng, göra ett litet ryck.

– Vi tar en match i taget men visst är förstaplatsen viktig i och med hemmafördelen och sedan hade det varit en väldigt rolig grej att vinna serien, konstaterar Wictor Ragnewall.

Ragnewall: "Inte gett upp"

– Vi ska spela så bra vi kan resterande matcher, vi har inte gett upp förstaplatsen.

Mot Timrå var Taif dock allt annat än bra. Hemmalaget hade en ledning med två mål redan innan tio minuter in i första perioden.

– Vi kom inte alls upp i standard och vi bjöd på alldeles för mycket, kritiserade Taif-målvakten Ragnewall.

– Vi var aldrig nära. Det var en av våra sämsta matcher den här säsongen.

Det var också femte raka förlusten på bortais - har ni någon förklaring till det?

– Det är ingenting vi lägger någon vikt vid. Vi har gjort bra matcher borta nu också och mött svåra lag. Det är mer tillfälligheter.

Wictor Ragnewall räddade 44 av 47 skott i förlustmatchen.

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag