Tobias Sana Foto: Petter ArvidsonTobias Sana Foto: Petter Arvidson
Tobias Sana Foto: Petter Arvidson
Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson Foto: Petter Arvidson / BildbyrånMalmö FF:s sportchef Daniel Andersson Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Tobias Sana kan lämna MFF för Århus

Publicerad

Tobias Sana är fast i Malmö FF:s frysbox – och kan nu vara på väg bort.

Under lördagen besökte han danska AGF Århus som vill värva spelaren

Malmö FF har hela 29 spelare i truppen just nu och har meddelat att man tänker banta truppen inför säsongen som kommer.

Pawel Cibicki är en av spelarna som är på väg bort. Han jagas av lag i Polen och MFF har även erbjudit spelaren till Örebro som en del i att försöka få Alhassan "Crespo" Kamara till klubben.

Där pågår fortfarande förhandlingar mellan klubbarna och det är fortfarande oklart kring var Cibicki spelar nästa säsong.

En spelare som nu verkar vara på väg bort är Tobias Sana.

Sana ser ut att vara fast i frysboxen och har börjat se över sina alternativ.

AGF Århus är en av klubbarna som vill värva mittfältaren.

Besökte Århus

Enligt SportExpressens uppgifter besökte också spelaren klubben under lördagen.

Enligt Tobias Sana har han inga problem med formen och han vill helst av allt stanna i MFF och konkurrera om en plats. Samtidigt verkar chanserna att han ska få speltid den här säsongen inte speciellt stora.

Så här sa Sana själv för några dagar sedan angående sin form.

– Jag känner mig jättestark. Jag är högmotiverad att stanna i Malmö och visa alla vad jag kan. Men jag måste prata med ledningen. Det har gått tre dagar och jag får inte ens chansen att visa vem jag är och vad jag kan, säger Sana.

AGF värvade tidigare förre AIK-försvararen Niklas Backman från Dalian Yifang.

 

SportExpressen har sökt Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag