Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tobias Sana buades ut – slog sönder glaset

slog sönder plexiglaset på avbytarbåset.
Foto: Henrik Jansson
slog sönder plexiglaset på avbytarbåset.
Foto: Henrik Jansson
slog sönder plexiglaset på avbytarbåset.
Foto: Henrik Jansson

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Tobias Sana buades ut av sin gamla hemmapublik i 1-1-mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF så fort han rörde bollen. 

Och när MFF-spelaren byttes ut så var han märkbart frustrerad och slog sönder plexiglaset på avbytarbåset. 

– Jag var besviken på mig själv, säger Sana. 


Se de omtalade bilderna i klippet ovan. 

Den allsvenska premiären var en speciell match för Tobias Sana. Den förre IFK Göteborgsspelaren hamnade som bekant i centrum i mötet de här två lagen emellan på Ullevi förra säsongen. 

Då kastades det fyrverkeripjäser mot Sana från publiken då han värmde upp, varpå Sana svarade med att kasta upp hörnflaggan mot publiken. 

Efter den matchen har Sana samtalat med en idrottspsykolog för att må bättre.

Armbågade sönder plexiglaset i avbytarbåset

I den här matchen startade Sana, och det var tydligt att han inte var populär hos sin gamla hemmapublik. 

Varje gång han rörde bollen så buades han ut rejält, och Sana hade svårt att få till sitt spel. Han kom på ett par genombrott under matchen, men saknade skärpan i de avgörande momenten. 

Vid ställningen 1-1 i den 72:a minuten så valde Malmö att byta ut Sana mot Andreas Christiansen. 

Sana kunde inte dölja sin frustration och besvikelse när han byttes ut. Han satte sig på bänken och armbågade sönder plexiglaset på avbytarbänken. 

– Det var en mindre nöjd Sana. Han armbågade sönder plexiglaset och det ligger skärvor här bakom, säger C More:s reporter Anna Brolin. 

– Det är en ganska stark reaktion av en spelare som blir utbytt får man säga, minst sagt, säger kommentatorn Jesper Hussfelt. 

"Har hänt andra spelare 1000 gånger"

Sana själv menar att frustrationen bara berodde på att han ville spela mer. 

– Jag var spelsugen och vill spela 90 minuter. Den dag jag är nöjd att spela 60 minuter, då lägger jag av. Men jag får respektera tränarens beslut. 

Att plexiglaset gick sönder var en olycka. 

– Det är inga konstigheter med det, jag var besviken med mig själv. Alla måste förstå att det här är en speciell match för mig. Att få komma hem och spela mot Blåvitt... jag har längtat efter den här matchen i snart tre år. Så jag var lite besviken, jag hade velat avgöra om jag säger så. Sen har vi sett tusen spelare att göra det förut. Det var inte meningen, det är inget ont mot klubben, dem eller mot båset, säger Sana innan han börjar skämta lite. 

– Det var en lätt smäll, jag kan inte hjälpa att det händer. Jag har lagt på mig några extrakilo, det betyder att jag har blivit starkare. Behövs det betalas så står jag mitt kast. 

Fansens burop bidrog inte till frustrationen.

– Jag bryr mig inte och tänkte ingenting på det. Jag bara fokuserade på det jag skulle göra på planen. 

Magnus Pehrsson missade incidenten.

– Jag såg den inte, men jag fick höra om den. Jag har gjort något liknande själv, på Stockholms stadion, och de är rätt tunna, de där glasen... säger han. 

Delad poäng i premiären

Bytet av Sana gav inte någon positiv effekt för Malmö - och inte heller för IFK Göteborg. 

Mikael Boman hade gjort 1-0 på hörna i den åttonde minuten och Malmö hade kvitterat senare i den första halvleken genom Pawel Cibicki, även det på hörna. 

I den andra halvleken var IFK Göteborg det bättre laget och hotade Malmö flera gånger. Men de saknade skärpan att avgöra matchen och premiären slutade 1-1. 

Sana försvaras av Brolin

Efter matchen fick Sana uppbackning från oväntat håll, nämligen från C More:s reportrar Anna Brolin och Anders Andersson.

Brolin gick fram och granskade skadorna på båset tillsammans med sin kollega Andersson och de konstaterar att det var för dålig kvalitet på plexiglaset. 

– Ja, mer det. Lite frustration och dåligt plexi, säger Andersson. 

– Vi drar inga stora växlar av det här. Vi konstaterar att plexiglaset behövde nog bytas ändå. 

IFK Göteborg–Malmö FF 1–1 (1–1)

1–0 Mikael Boman (8), 1–1 Pawel Cibicki (34).
Varningar, IFK Göteborg: Henrik Björdal, Emil Salomonsson, Sebastian Eriksson. Malmö FF: Anders Christiansen.
Domare: Stefan Johannesson, Täby.
Publik: 32 129.
IFK Göteborg (4–2–3–1): Pontus Dahlberg – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Scott Jamieson – Mix Diskerud (Abdul Razak 86), Mads Albæk – Henrik Björdal (Elias Mar Omarsson 82), Søren Rieks, Sebastian Eriksson – Mikael Boman (Tobias Hysén 75).
Malmö FF (4–4–2): Johan Wiland – Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari (Pa Konate 81) – Magnus Wolff Eikrem (Alexander Jeremejeff 46), Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Tobias Sana (Anders Christiansen 72) – Markus Rosenberg, Pawel Cibicki.