Foto: Tomas LeprinceFoto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas LeprinceFoto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince
Foto: Christian ÖrnbergFoto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg

Tobias Sana är fast i Malmö FF:s frysbox

Publicerad

MALMÖ. I bara tre dagar har Allan Kuhn tränat Malmö FF.

Men flera spelare är redan på väg in i frysboxen och får inte delta fullt ut under passen – bland dem förra säsongens prestigevärvning från Ajax, ex-landslagsmannen Tobias Sana, 26.

– Jag förstår inte vad som händer. Jag känner mig i bra form och det här ska bli mitt år, säger Tobias Sana till Kvällsposten.

När Malmö FF i måndags gjorde årets första träning inför ett tusental åskådare på Malmö IP fanns många revanschsugna spelare.

Under nya tränare Allan Kuhn hoppades flera spelare som fått mediokert med speltid under Åge Hareide på ett lyft.

Tobias Sana var en av dem.

– Jag kände att det gick jättebra på den träningen och jag brinner för att visa vad jag kan i Malmö FF i år, säger Sana till Kvällsposten.

Men på de två träningar som följt sedan dess har Tobias Sana så fort träningarna gått över till att handla om matchliknande spel förpassats till löpträning med fystränaren Ben Rosen vid sidan om planen.

Klubben vill göra sig av med honom

Under tisdagens pass hade Sana sällskap av Pawel Cibicki och Benjamin Fadi och under onsdagens av Fadi och den från Ghana återvändande Enock Kofi Adu.

Malmö FF har i dagsläget 29 spelare i truppen och samtliga i den sportsliga ledningen är överens om att det är för många.

– 24-25 är det optimala, sa Allan Kuhn till Kvällsposten i måndags.

Enligt vad Kvällsposten erfar så vill Malmö FF från dagens trupp göra sig av med de tidigare utlånade spelarna Johan Hammar och Benjamin Fadi, samt Pawel Cibicki och Tobias Sana.

Tobias Sana: "Jag känner mig jättestark"

När Kvällsposten efter onsdagens träning frågade sportchefen Daniel Andersson varför Sana inte får vara med fullt ut under träningarna och två dagar i rad stått vid sidan om stora delar av passet så blev svaret:

– Det är tränaren som bestämmer. Vi har flera spelare på den positionen.

Har du pratat med Tobias Sana om hans framtid?

– Nej. Men det är klart att han vill spela.

Huvudtränaren Allan Kuhn har två förklaringar till var Sana inte fått vara med fullt ut under träningarna.

– Det är lite som med varför (Enock Kofi) Adu var vid sidan i dag, det saknas lite fysiskt. Och så får vi se vad som händer under transferfönstret, säger Kuhn.

Enligt Tobias Sana är det inga problem med hans form.

– Jag känner mig jättestark. Jag är högmotiverad att stanna i Malmö och visa alla vad jag kan. Men jag måste prata med ledningen. Det har gått tre dagar och jag får inte ens chansen att visa vem jag är och vad jag kan, säger Sana.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag