Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tobias Karlsson slutar
i svenska landslaget

Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Handbollsspelaren Tobias Karlsson slutar i landslaget.

Efter 180 landskamper väljer försvarsgeneralen att fokusera på klubblaget Flensburg-Handewitt.

– Det har varit ett jättesvårt beslut att fatta, säger han till svenskhandboll.se.

Efter fiaskot i Brasilien valde förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren att lämna sina uppdrag när kontrakten löpte ut.

Nu meddelar även Tobias Karlsson att han inte fortsätter.

– Det har varit ett jättesvårt beslut att fatta och blev ännu svårare efter OS där vi inte alls kom upp i den nivå vi vet att vi kan hålla. Det hade varit betydligt enklare om vi hade spelat bra där. Jag har alltid känt en oerhörd stolthet över att representera Sverige och även om jag har spelat min sista landskamp hoppas jag att jag framöver kommer att kunna hjälpa landslaget på andra sätt, säger Karlsson till Svensk handboll.

Försvarsgeneral

Tobias Karlsson debuterade som vänsternia i landslaget 2005. Men en krånglande axel satte 2008 stopp för den offensiva karriären. I stället klev han in som försvarsgeneral.

I landslaget blev det 81 mål på 180 landskamper.

– Prestationsmässigt är det OS-silvret som slår högst, det var en fantastisk turnering, men VM på hemmaplan var också en verklig höjdpunkt. Det är få förunnat att få spela ett internationellt mästerskap på hemmaplan och jag måste medge att jag är lite avundsjuk på damerna som har ett EM i Sverige i december att se fram emot, säger Tobias Karlsson till handbollsförbundet.

"Hård belastning"

Till vardags är Tobias Karlsson lagkapten i bundesligaklubben Flensburg-Handewitt.

Han berättar för Svensk handboll att han nu vill fokusera på klubblaget.

– Jag har oerhört höga krav på mig själv och känner att min kropp inte längre klarar av den hårda belastning som kommer av spel i både klubb- och landslag. Kan jag inte längre prestera på en hög nivå kommer jag heller inte att kunna stärka laget.

 

 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!