Spelaren i Åstorp prickade in samtliga tio siffror på Keno 10 och tog hem vinsten. Foto: CLAES CARLSONSpelaren i Åstorp prickade in samtliga tio siffror på Keno 10 och tog hem vinsten. Foto: CLAES CARLSON
Spelaren i Åstorp prickade in samtliga tio siffror på Keno 10 och tog hem vinsten. Foto: CLAES CARLSON
Eftersom spelaren hade lämnat in sin rad med en dubbel insats dubblades även vinsten, till två miljoner kronor. Foto: HENRIK ISAKSSON / IBLEftersom spelaren hade lämnat in sin rad med en dubbel insats dubblades även vinsten, till två miljoner kronor. Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Eftersom spelaren hade lämnat in sin rad med en dubbel insats dubblades även vinsten, till två miljoner kronor. Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Victor Kalda fick äntligen tag på dubbelmiljonären i Åstorp. Foto: SVENSKA SPELVictor Kalda fick äntligen tag på dubbelmiljonären i Åstorp. Foto: SVENSKA SPEL
Victor Kalda fick äntligen tag på dubbelmiljonären i Åstorp. Foto: SVENSKA SPEL

Spelaren chockad – blev dubbelmiljonär

Publicerad
Uppdaterad

En kvinna i 70-årsåldern från Åstorp blev den första storvinnaren 2018. Hon trodde hon vunnit en miljon på Keno – men fick det dubbla.

– Vi är nog fortfarande i chock, säger kvinnan till Svenska spels vinnarkommunikatör Victor Kalda.

På nyårsdagen prickade kvinnan in samtliga tio siffror på Keno 10 och tog hem vinsten – som vanligtvis är en miljon kronor.

Men eftersom hon hade lämnat in sin rad med en dubbel insats på 20 kronor dubblades även vinsten, till två miljoner kronor.

Den vinnande raden hade lämnats in i spelbutiken på ICA Kvantum Oj Åstorp. Svenska spels Victor Kalda ägnade hela tisdagen åt att få tag på vinnaren.

Mannen svarade varje gång

Han ringde och ringde hem till kvinnan – och varenda gång svarade hennes man.

– Det var ganska komiskt. Vi får inte prata med någon annan än vinnaren om vinsten. Så när hennes man svarade i telefonen kunde jag inte säga något, säger Victor Kalda.

Det Victor Kalda inte visste då var att mannen mycket väl kände till fruns vinst.

– Han sa inget och jag kunde inte säga något. Han lät lika glad varje gång han svarade så man kunde ana att han kanske hade koll på vinsten, säger Victor Kalda.

Besked när hon kom hem

Till slut kom vinnaren hem.

– Jag har varit ute hela dagen och har inte hunnit svara, förklarade hon.

Paret i Åstorp visste mycket väl att de hade vunnit.

– Vi såg dragningen på tv i går. Vi satt och åt middag samtidigt så jag hängde inte riktigt med. Men jag såg att det var flera av mina nummer som gick in, berättar kvinnan för Svenska spel.

– Lite senare gick jag in på text-tv. Då förstod jag att alla mina nummer gått in och att jag vunnit en miljon kronor.

Men då hade kvinnan glömt att hon spelat med dubbel insats.

Chockad av dubbla summan

– Jag trodde att jag spelat för tio kronor. Men så visar det sig senare att jag lagt 20 kronor och att jag vunnit två miljoner kronor. Vi är nog fortfarande i chock, säger hon.

Kvinnan och hennes man har inte hunnit bestämma vad de ska göra med vinsten.

– Allt känns bara fantastiskt. Vi har barn och barnbarn vi skulle vilja hjälpa, säger kvinnan.

– Jag skämtade med min man när vi skulle åka i väg i dag. Han hade en smutsig på skjorta på sig så jag sa ”Den där skjortan får du slänga i tvätten, eller förresten – släng den i avfallshanteringen”.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag