Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tinnerholm skadad
när MFF slog Halmia

Anton Tinnerholm tvingades kliva av med skada när MFF vann mot Halmia och tog sig vidare till gruppspel i svenska cupen.
Foto: Tomas Leprince

Anton Tinnerholm tvingades kliva av med skada när MFF vann mot Halmia och tog sig vidare till gruppspel i svenska cupen.

Efter slutsignalen gav han lugnande besked.

– Det är nog bara en vadkaka. Det ska förhoppningsvis inte vara någon fara inför matchen mot Juventus, säger Tinnerholm.

MFF var illa ute i svenska cupens andra omgång. Halmias Niclas Taube gav hemmalaget ledningen i den 48:e minuten och de svenska mästarna hade svårt att skapa heta kvitteringschanser.

Men i den 75:e minuten tog sig pa Konate fram på vänsterkanten och slog ett lågt inlägg. Bollen studsade ut till Enock Kofi Adu som stod strax utanför straffområdet och sköt ett skott som styrdes i mål via Magnus Eriksson.

– Det var rätt tillfälle att göra mitt första mål. Det var viktigt, säger Enock Kofi Adu som började matchen som mittback men flyttades upp på mittfältet i andra halvlek. Matchen gick till förlängning och i minut 100 drogs Magnus Eriksson omkull i straffområdet.

Dömde straff

Domare Jonas Karlsson dömde straff och Markus Rosenberg drog upp bollen i krysset från elva meter.

2–1 till Malmö som därmed är klart för vårens gruppspel i svenska cupen.

Men innan dess väntar två matcher i Champions League. Den första hemma mot Juventus den 26 november.

"Knä mot vaden"

För Anton Tinnerholm blir det en kamp mot klockan. Han tvingades kliva av matchen mot Halmia i slutet av den första halvleken.

– Jag fick ett knä mot vaden. Det var inte smärtan som gjorde att jag var tvungen att bryta utan rörligheten. Jag kunde inte sträcka ut och springa ordentligt så då var det lika bra att kliva av, säger Tinnerholm.

Han lindades med en ispåse kring vaden.

– Det är en muskelskada. Nu är det kyla som gäller och sen får vi komma i gång med rörligheten. Det är två veckor kvar till Juventus så det ska nog kunna gå, säger läkaren Pär Harbertsson.