Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tingsryds drömstart - två mål på en minut

Drömstart för Tingsryd. Foto: C More
AIK bytte målvakt. Foto: C More
Men det hjälpte inte! Foto: C More

AIK fick en mardrömsstart på matchen mot Tingsryd och låg under med 2-0 efter 54 sekunder.

Trots en stark comeback till 2-2 vann Tingsryd med 3-2 och tvingade fram en femte och avgörande final i Stockholm.

– Det skulle vara tjänstefel att säga att vi inte skulle åka dit och vilja vinna, säger TAIF-tränaren Magnus Sundquist till C More.

Matchfakta, hockeyallsvenska finalen:

Tingsryd–AIK 3–2 (2–2, 1–0, 0–0)
match 4 i bäst av 5
Första perioden: 1–0 (0.22) Joakim Högberg (Denny Kearny, Eric Castonguay) spel fem mot fyra, 2–0 (0.54) Emil Forslund (Adam Persson), 2–1 (16.02) Christian Sandberg (Mikael Lindqvist), 2–2 (18.08) Daniel Olsson–Trkulja (Mikael Lindqvist).
Andra perioden: 3–2 (6.04) Markus Persson (Patrik Nilsson, Adam Åkesson).
Skott: 24–35 (6–16, 10–12, 8–7)
Utv, Tingsryd: 5x2, AIK: 3x2.
Domare: Patric Bjälkander, Kungälv
Publik: 3 650.
2–2 i matcher.

Den första minuten i den fjärde matchen av den hockeyallsvenska finalen kommer att gå till historien som en av de galnaste minuterna någonsin.

Redan efter fyra sekunders spel så fick AIK:s Tobias Ericsson en tvåminutersutvisning för hög klubba. Tingsryd fick spela powerplay och utnyttjade det hänsynslöst. Joakim Högberg satte 1-0 efter 22 sekunders spel.

Målvaktsbyte efter en minut

Och sen kom tvåan utav bara farten. Emil Forslund satte 2-0 efter 54 sekunder.

– Det var definitivt ingen drömstart, säger AIK:s lagkapten Christian Sandberg till C More.

AIK-tränaren Roger Melin agerade. Målvakten Gustaf Lindvall fick åka ut och Robin Rahm ersatte.

– Vi fick en taskig start så det var lite jobbigt att ha det att gå på. Men vi jobbade oss tillbaka in i matchen, säger Melin till C More.

Då fick AIK stopp på blödningen - och sedan satte de själva fart. Daniel Olsson-Trkulja hade ett skott som först såg ut att gå in, men efter att domarna granskat videon så stod det klart att så inte var fallet.

Men AIK hängde inte läpp för det. Christian Sandberg reducerade med fyra minuter kvar av perioden innan Olsson-Trkulja kvitterade med två minuter kvar.

– Jag tycker att vi jobbar in oss i matchen på ett bra sätt. Vi manade på varandra i båset på ett bra sätt, säger Sandberg till C More.

Nära ett tredje AIK-mål

AIK var nära ett tredje mål i den första perioden men Tingsryds Eric Castonguay kunde få bort en puck i närheten av mållinjen.

Om Tingsryd avslutade hade tappat tempo och initiativ så långt kom man tillbaka rejält i den andra perioden och på en snudd på patenterad spelvändning efter drygt sex minuter kunde Markus Persson pricka in 3-2 vid Robin Rahms vänsterstolpe efter en fin passning från Patrik Nilsson.

Efter det drabbades AIK av inte bara en utan två jobbiga skador. Backen Jacob Spångberg fick en tackling mot sin tidigare skadade vänsteraxel av Tingsryds Kari Sihvonen och fick avbryta matchen. Även forwarden Robin Kovacs var tvungen att ge upp efter en tryckare i ryggen från Tingsrydsbacken Måns Hermansson, som fullföljde utan att vara oschyst.

Stormatch av Jönsson

I den tredje perioden höll Tingsryd skickligt AIK i från sig. Med nästan tre minuter kvar plockade AIK ut målvakten och satsade framåt med sex utespelare. Jesper Frödén var ytterst nära att kunna sätta 3-3. Men Johannes Jönsson gjorde en stormatch i Tingsrydsmålet och TAIF kunde hålla undan och vinna och därmed kvittera till 2-2 i matcher.

En femte och helt avgörande match spelas på Hovet i Stockholm på onsdag kväll. Segraren får möta Karlskrona i bäst av sju matcher om en plats i SHL. Förloraren får en längre väg upp.

– Det ska bli kul att åka hem och spela på Hovet. Hoppas det blir mycket folk och bra stämning, säger Roger Melin.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!