Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tingsryd ifrågasätter domarvalet mot AIK

Peter Lyth Foto: Andreas Sandström
Magnus Sundquist Foto: Tomas Leprince
AIK vann med –0 i torsdags. Foto: Johanna Lundberg

Tingsrydstränaren Magnus Sundquist ifrågasätter valet av domare borta mot AIK i Stockholm.

Stockholmsdomaren Peter Lyth, vars pappa Thomas har varit fotbollstränare i AIK och är en känd AIK-profil, fick det tuffa uppdraget på Hovet.

– Varför äventyra scenariot att det blir en diskussion tänker jag, säger Sundquist.

Det var ett rejält publiktryck inne på Hovet i den andra hockeyallsvenska finalen mellan AIK och Tingsryd.

Domaren Peter Lyth från Tullinge, strax söder om Stockholm, prövades direkt när 6 589 åskådare, där den förkrossande majoriteten var AIK-fans, ville ha utvisningar snabbt i den första perioden.

TAIF-tränaren missnöjd med domarvalet

– Jag tycker domaren hanterade det bra. Det var lite tveksamheter båda vägar, men jag tycker inte det går att säga så mycket om det. Man vet inte när det är slashingar och såna grejer, men ingenting att klaga på det, säger Tingsrydstränaren Magnus Sundquist.

Däremot hade han invändningar emot att det var en Stockholmsdomare som fick uppdraget att döma den betydelsefulla matchen där Tingsryd kom till mötet med AIK på Hovet med en 3-0-seger i ryggen.

AIK var piskat att vinna, och gjorde det med 3-0.

– Hur många mer domare finns det? Generellt från hockey-Sverige? Det finns många. Förstår du vad jag menar? undrar Magnus Sundquist.

AIK-koppling för domaren

Han menar att Peter Lyth klarade sig bra, men att han fick en onödigt svår match eftersom hans pappa Thomas Lyth har varit tränare, styrelsemedlem och ordförande i AIK Fotbolls sportkommitté.

AIK-kopplingen finns där.

Magnus Sundquist:

– Kanske för honom också. "Jag ska visa att jag inte blir påverkad av trycket". Eller tvärtom. Så varför äventyra scenariot att det blir en diskussion, tänker jag.

Sundquist ville inte skylla förlusten på domarvalet.

– Vi förlorar och det är surt, men vi ser ju att vi är med i allra högsta grad på lördag också. Matchen är jämn men det är lite hetare i dag.

AIK fick backen Jacob Spångberg axelskadad i en situation där Tingsryds Måns Hermansson fick två minuters utvisning för boarding. Spångberg, som nyligen återkom efter en axelskada, bröt matchen.

– Han är nog inte med och tränar i morgon, säger AIK-tränaren Roger Melin.

– Det är lätt att slå upp axelskadan lite grann. Å andra sidan tror jag inte det är så mycket som kommer att bli så mycket värre. Man får leva med smärtor så här års.

Det står 1-1 i matcher i bäst av fem. Även nästa match spelas på Hovet i Stockholm.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!