Tingsryd förlorade extrapoängen mot Karlskoga. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Tingsryd förlorade extrapoängen mot Karlskoga. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Tingsryd fick drömchans – missade dubbla straffar

Publicerad

Tingsryds AIF fick drömläget att rycka ifrån BIK Karlskoga i hockeyallsvenskan.

Men Filip Owesson missade straffen i förlängningen – och sedan förlorade man dessutom den avgörande straffläggningen.

Tätt, tajt och dramatiskt.

Karlskoga-Tingsryd i Nobelhallen hade rätt ingredienser och det var helöppet när allt skulle avgöras.

Hemmalaget tog ledningen i början av andra perioden genom Fredrik Höggren. Sedan dröjde det till mitten av sista innan Taif fick den välförtjänta kvitteringen.

Simon Karlsson laddade från blålinjen och Hannes Johansson höll sig framme. Han styrde pucken som sakta, sakta gled över Karlskogas mållinje. Lite snopet för hemmamålvakten Shane Owen.

Dubbla straffmissar

Sen kom den stora möjligheten 4.58 in i förlängningen när Emil Forslund fick med sig en straff. Men Filip Owesson missade möjligheten av fixa extrapoängen.

Och sedan brände Taif möjligheten när matchen gick till straffavgörande. David Lilja avgjorde höll sig kall och satte sista pucken.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag