Ivo Pekalski är klar för Halmstad. Foto: Michael Erichsen
Ivo Pekalski är klar för Halmstad. Foto: Michael Erichsen

Tidigare MFF-hjälte förstärker Halmstad

Publicerad

Halmstads BK är favorittippat i superettan.

Nu har klubben även förstärkt med A-landslagsmeriterade Ivo Pekalski på ett tvåårskontrakt.

– Förhoppningsvis kommer jag inom kort vara därute och hjälpa både Halmstads BK och mig själv till en bra fotboll och många poäng, säger just nu skadade Ivo Pekalski till HBK:s hemsida.

Redan den 11 februari kunde Kvällsposten avslöja att Halmstads BK diskuterade en möjlig övergång med mittfältaren Ivo Pekalski.

Nu är det klart.

Samma dag som Halmstad tippades som favoriter att nå allsvenskan på superettans upptaktsträff presenterade klubben sitt senaste nyförvärv på sin hemsida.

Ivo Pekalski vann SM-guld med Malmö FF 2010, men lämnade klubben efter en del skadebekymmer säsongen 2013 och skrev då på för Häcken.

25-åringen som skadade korsbandet under hösten har varit klubblös sedan kontraktet med Hisingsklubben gick ut i vintras.

Pekalski spelklar framåt juni

Den förre MFF-mittfältaren som har A-landslagsmeriter har under skadetiden skött sin rehabilitering med HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui och blir nu ett permanent tillskott i truppen de kommande två säsongerna även om han alltjämt inte är spelklar förrän framåt juni.

– Än så länge kan jag inte vara med och bidra ute på planen för jag håller på att rehabilitera ett skadat knä, men förhoppningsvis inom kort kommer jag vara därute och hjälpa både Halmstads BK och mig själv till en bra fotboll och många poäng, säger Ivo Pekalski till HBK:s hemsida.

– Jag ser mycket fram emot tiden som kommer och det känns väldigt spännande.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag