Andreas Granqvist i krogbråk: ”Vill be om ursäkt till alla”

Andreas Granqvist.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Andreas Granqvist.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Den tidigare landslagsbacken Andreas Granqvist hamnade i ett bråk på en krog i Helsingborg natten mot söndag.

– Rör mig en fucking jävla gång till, hörs spelaren säga i ett videoklipp från platsen – samtidigt som han hålls tillbaka av en annan person.

Granqvist, numera sportchef för Helsingborgs IF, ber om ursäkt.

– Jag försatte mig själv i en situation som jag inte borde hamnat i, säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.

På videoklipp syns hur den tidigare landslagsbacken Andreas Granqvist hamnar i bråk utanför krogen Fria Bad & Bar i Helsingborg.

Hög musik hörs i bakgrunden. Vid ett tillfälle faller Granqvist mot marken, och en annan man följer med i fallet.

Andreas Granqvist reser sig därefter och en person håller i honom.

– Rör mig en fucking jävla gång till, ropar Granqvist.

Tumult bröt ut

Det var vid klockan halv tolv natten mot söndag som 36-åringen, numera sportchef för Helsingborgs IF, skulle besöka krogen tillsammans med ett sällskap, enligt ett vittne som såg incidenten.

Det tidigare fotbollsproffset ska inte ha blivit insläppt på krogen, enligt vittnet. Då ska en person ur hans sällskap försökt tvinga sig förbi vakten.

– Jag såg att han inte fick komma in, att han stod och bröstade upp sig mot portvakten. Jag tänkte först att de skojade men sen såg man att han var precis vansinnig och rätt full, säger vittnet om den andra personen i sällskapet.

Mannen blev arg och tumult utbröt.

– Då började de knuffa på varandra sen kom någon annan vakt och knuffade undan honom, då började alla dra och slita i varandra åt olika håll.

Den tidigare landslagstjärnan Andreas Granqvist hamnade i ett bråk på en krog i Helsingborg natten mot söndag.
Foto: Läsarbild
Andreas Granqvist ber nu om ursäkt.
Foto: Läsarbild

Granqvist bekräftar

Senare på söndagskvällen bekräftade Andreas Granqvist att han var inblandad i på Helsingborgs IF:s hemsida:

– Jag vill börja med att be om ursäkt till alla. Jag försatte mig själv i en situation som jag inte borde hamnat i där en högljudd verbal diskussion uppstod med en person jag känner. Tyvärr gick det för långt då en person i mitt sällskap hamnade i en dust med en ordningsvakt, säger Granqvist i uttalandet och fortsätter:

– Detta ska givetvis inte få ske. Jag tar mitt ansvar och är mycket ångerfull att jag hamnade i den situationen överhuvudtaget. Jag har varit i kontakt med personen jag diskuterat med, vilket var ägaren till stället, och bett om ursäkt.

Foto: Helsingborgs IF

Klubben: Ordväxling

Ägaren till Fria Bad & Bar vill inte kommentera händelsen. Polisen uppger att de inte utreder händelsen i nuläget. Helsingborgs klubbdirektör uttalar sig om händelsen på HIF:s hemsida:

– Det är beklagligt att detta inträffat och det rimmar så klart inte med klubbens värderingar. Andreas har under morgonen varit i kontakt med klubben, informerat om vad som inträffat och bett om ursäkt. Oavsett bakgrund ska en situation likt denna inte uppstå och i diskussion med Andreas har vi en samsyn på detta. Vi vill å klubbens vägnar be om ursäkt till alla supportrar, samarbetspartners och försäkra alla om att vi tillsammans arbetar för ett bättre samhälle på alla plan, säger Joel Sandborg till klubbens hemsida.

Andreas Granqvist säger att han inte vill kommentera händelsen vidare.

Vet du mer? Tipsa Expressen/KVP

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 7171

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen 

Fotbollsprofilen Andreas Granqvist fick hållas tillbaka: ”Vill be om ursäkt”.