Simon Thern plågas av skadeproblem i Heerenveen. Foto: Voetbal International
Simon Thern plågas av skadeproblem i Heerenveen.  Foto: Voetbal International

Thern opereras – för att rädda karriären

Publicerad

Simon Thern har inte spelat fotboll på grund av sin ankelskada sedan november.

I dag lägger han sig på operationsbordet hos en specialist i Amsterdam – för att rädda karriären.

– Jag är 23 år och inser att jag måste bli opererad för att bli helt frisk. Det blir en lång rehabilitering, men det får jag ta. Jag gör allt för att få den fotbollsframtid jag hoppas på, säger Heerenveens svenske mittfältare.

Simon Thern lämnade moderföreningen Värnamo för att på kort tid bli allsvensk stjärna i både Helsingborgs IF och Malmö FF.

Ett SM-guld i HIF och två i MFF mellan 2011 och 2014.

Sedan januari 2015 representerar han holländska FC Heerenveen, som länge haft en förmåga att locka till sig åtskilliga svenska talanger.

Simon Thern fick en bra start i holländska ligan, spelade ofta nittio minuter, gjorde mål och blev till och med korad till matchens lirare.

- Men så småningom fick jag problem med ankeln i min vänsterfot, i slutet av säsongen blev det bara inhopp och de sista två matcherna vilade jag. Jag har haft ont, säger förre HIF- och MFF-stjärnan.

"Jag måste bli frisk"

Simon Thern gjorde totalt 15 matcher för Heerenveen under hösten 2015.

- Jag tar min min situation på allvar, är 23 år och inser att jag måste bli frisk och få min grundläggande fysik tillbaka. Därför har jag fattat beslutet att jag måste anlita den bäste specialisten som finns på just fotskador. Jag fick från flera håll rådet att uppsöka en läkare i Amsterdam som lyckosamt opererat flera stora fotbollsspelare.

- Vi träffades i november för undersökning, min klubb Heerenveen har godkänt allt och nu är det dags för operation, säger Simon från hotellet vid Amsterdams flygplats kvällen före ingreppet.

Hur länge blir du borta från fotbollen?

- Det kommer att ta tid, gips i minst tre månader plus sannolikt ytterligare en månad innan jag kan börja bygga upp mig igen. Jag har fått tillstånd att göra min rehab i Värnamo och Malmö. Det får ta tid, huvudsaken är att ankeln blir frisk och allt blir bra igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag