I TRÄNARROLL. Landslagsveteranen Therese Sjögren är en av kandidaterna att ta över som ny assisterande tränare i FC Rosengård. "Det låter faktiskt rätt spännande", säger hon..Foto: BILDBYRÅN Foto: Ulf Ryd
I TRÄNARROLL. Landslagsveteranen Therese Sjögren är en av kandidaterna att ta över som ny assisterande tränare i FC Rosengård. "Det låter faktiskt rätt spännande", säger hon..Foto: BILDBYRÅN Foto: Ulf Ryd

Therese Sjögran kan få ny roll i Rosengård

Publicerad

GLASGOW. Det är klart att Markus Tilly tar över som huvudtränare för Rosengård i damallsvenskan.

Som assisterande tränare kan Tilly få landets mest meriterade landslagsspelare.

- Får jag frågan skulle jag absolut ta mig en funderare, säger Therese Sjögran, 37.

Det var i förrgår som Kvällsposten avslöjade att det blir Markus Tilly, tidigare assisterande tränare, som efterträder Jonas Eidevall som Rosengårds huvudtränare.

Ett logiskt val, enligt klubbens landslagsspelare som finns på plats i Glasgow för kvällens VM-kval mot Skottland.

- Det var absolut den bästa lösningen. Att någon helt ny tagit över så här mitt under säsongen hade blivit mycket krångligare, säger Therese Sjögran.

Men än är det inte klart vem som ska assistera Tilly.

Enligt klubbledningen finns de tre aktuella kandidater. Och en av dem sägs vara veteranen Therese Sjögran.

- Oj, det har jag ingen aning om, säger Sjögran.

Inte?

- Nej. Men....det låter ju rätt spännande faktiskt.

Så om en förfrågan kommer?

- Får jag frågan skulle jag absolut ta mig en funderare. Det är intressant, säger Therese Sjögran.

- Men sjukt nog har jag inte ens tänkt tanken förrän nu.

Kan ta plats i startelvan

Ytterligare två Rosengårdspelare är med i truppen mot Skottland - Amanda Ilestedt och Elin Rubensson (Lisa Nilsson var tvungen att tacka nej efter en känning i baksida lår).

Av Ilestedt och Rubensson ser det ut som att i alla fall den sistnämnda är med i startelvan mot Skottland.

Rubensson har hållit till på högerbacksplatsen under samtliga träningar den här veckan i Glasgow.

Ilestedt och Rubensson välkomnar också Markus Tilly som tränare.

- Jag är inte förvånad över att det blev Markus. Han är en jätte- duktig tränare med stora kunskaper. Och vi vill göra så lite förändringar som möjligt när vi nu är mitt uppe i säsongen, menar Rubensson.

"Det bästa alternativet"

Ilestedt håller med:

- Markus har varit i klubben i ett och ett halvt år. Han kan Rosengård och känner oss spelare, så det är det bästa alternativet just nu. Markus är bra på att se detaljer i spelet, och duktig på små justeringar som leder till en stor förändring.

Hur reagerade ni på beskedet att Jonas Eidevall skulle sluta?

- Man blev lite paff när vi fick veta det. Det var ingen som hade misstänkt någonting. Så det kom som en mindre chock för oss alla när Jonas bestämde sig för att flytta till Danmark, säger Ilestedt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag