Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TFF-sponsorn efter debuten: Otroligt kul

Med åtta minuter kvar av den sista hemmamatchen mot FC Höllviken entrade Johan Andersson planen inför 1838 åskådare på Vångavallen. Här med hustrun Stina.

Foto: Sven Lindwall

Kvällsposten skrev den 28 oktober om TFF-sponsorn Johan Andersson som kunde göra debut för Trelleborgs FF under helgen.

Nu är debuten avklarad.

Med åtta minuter kvar av den sista hemmamatchen mot FC Höllviken entrade Andersson planen inför 1838 åskådare på Vångavallen.

- Det var otroligt kul och jag kände en otrolig kärlek på Vångavallen, säger Andersson om debuten där han bara var ett avslut från att bli matchhjälte.

Trelleborgs FF är klara för Superettan 2016. Den sista matchen för säsongen hemma mot FC Höllviken slutade mållöst 0-0. Resultatet var betydelselös för båda klubbarna. TFF hade redan säkrat seriesegern, FC Höllviken hade en stabil mittenposition inför slutomgången.

Matchen kom i stället att handla om Johan Andersson, Mellby Gårds vd och huvudsponsor i Trelleborgs FF. Andersson har länge haft en dröm att få iklä sig den blåa TFF-tröjan. Något som blev verklighet igår. Sponsorn kom in i den 82:e minuten och var ett avslut från att avgöra matchen.

Matchen stod 0-0 när han kom in, något som öppnade upp för ett möjligt avgörande för Andersson. Det var "nära" att det inträffade.

- Jag kom till ett avslut i slutet av matchen men bollen landade nog i Svedala kommun någonstans. Den hamnade högt och långt över, dessutom väldigt snett. Men det blev några bollkontakter i alla fall så jag tyckte att uppgiften klarades med hedern i behåll.

Debuterade inför 1838 åskådare

Mellby Gårds vd Johan Andersson debuterade i den 82:e minuten på Vångavallen i Trelleborg. Kort tid kan tyckas, debutanten var nöjd trots allt.

- Får man lägga på tilläggstiden blir det nästan 14 minuter tror jag så det kändes bra.

Debuten i A-laget är något som Johan Andersson drömt om sedan barnsben. Nu är drömmen uppfylld. Det var med stor glädje han klev in på Vångavallen men han erkänner att det var lite pirrigt.

- Det var en dröm som gick i uppfyllelse men jag var sjukt nervös. Det stod 0-0 när jag kom in och det sista jag ville orsaka var ett mål bakåt. Vi lyckades hålla resultatet trots att de tvingades ha mig på planen. Det var otroligt kul och jag kände en otrolig kärlek på Vångavallen. Publiken lyfte fram mig.

Glömde bort sina instruktioner

Andersson bytte av Kristian Haynes på mittfältet i slutet av matchen. Innan inhoppet hade han fått instruktioner från tränarsidan via papper i en pärm . Det var papper på vilka löpningar han skulle göra, vem han skulle markera och så vidare. Nervositeten gjorde dock att instruktionerna föll bort direkt när han klev in på planen.

- Så fort jag steg in på planen hade jag glömt vad som stod i den pärmen, säger Andersson

Vilken roll tog du då?

- Jag tog en roll på mittfältet som egentligen inte fanns på papper och det var kanske därför jag kom till ett avslut. Motståndarna förstod nog inte mitt mönster i löpningarna. Jag förstod det inte i alla fall, säger Andersson och skrattar.

Har kontrakt till november 2016

Johan Anderssons tid i Skåneklubbens A-lag är inte över. Han berättar för Kvällsposten att han har ett kontrakt med klubben som sträcker sig till november 2016. Andersson berättar att tränaren Patrik Winqvist var nöjd med mittfältarens insats igår. Det kunde ha gått betydligt värre. Att det skulle bli speltid även nästa säsong ser dock Andersson som osannolikt.

- Det här var en once in a lifetime grej som var otroligt rolig. Det har varit härligt med all kärlek från spelare och supportrar. Jag vill skicka ett stort tack för det.

Trots den fina insatsen och kontraktslängden tror debutanten inte att det leder till en plats i truppen för kommande matcher i Superettan 2016.

- Det var tufft nog att spela 14 minuter igår. Att överleva fler minuter och dessutom i Superettan känns helt otänkbart, säger Andersson

Wiktor Richardson

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!