Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wilander tvingas nu att rea ut sitt lyxhus i USA

Wilanders hus i Sun Valley. Foto: ENGEL & VÖLKERS
Det härliga biljardrummet. Foto: ENGEL & VÖLKERS
Exteriörbild på lyxgården. Foto: ENGEL & VÖLKERS
Vardagsrummet. Foto: ENGEL & VÖLKERS

Sedan 2005 har den svenska tennisikonen Mats Wilander försökt sälja sitt amerikanska lyxhus. 

14 år och ett 36 miljoner kronor lägre utgångspris senare har han fortfarande inte fått sålt det. 

– Det är bara att hoppas att någon vill köpa det någon gång, säger Wilander. 

1999 lät Mats Wilander bygga sin stora lyxransch strax utanför den amerikanska vintersportorten Sun Valley i Idaho. Huset är närmare 1000 kvadratmeter stort och är utrustat med allt man kan tänka sig - och lite mer därtill. 

Totalt består huset av sju sovrum, åtta badrum. Det har tre eldstäder och tomten är hisnande 300 000 kvadratmeter stor. Huset omgärdas av vackra berg. Därtill är huset utrsutat med - bland annat - en pool, en vinkällare, en bastu, en skridskobana och ett musikrum. 

Saken är bara den att Wilander inte vill ha kvar det. Redan 2005 försökte han sälja det, då för 78 miljoner kronor, utan att lyckas. Det priset sänktes sedan till 73 miljoner ett par år senare - men inte heller det lockade några köpare. 

Wilander kan inte sälja sitt lyxhus: ”Inte lättsålt”

I oktober förra året rapporterade SvD Näringsliv att Wilander slaktat priset till 42 miljoner kronor, alltså 36 miljoner kronor billigare än det första utgångspriset. 

Men det är än så länge är det inte sålt. 

– Huset ligger ute till salu. Vi ska försöka sälja och trappa ner lite. Vi behöver inte sju badrum längre. Vi är bara två, säger Wilander. 

Vad är planen?

– Vi ska flytta in till byn, bara.

Är det svårsålt?

– Total tystnad på kvällen. Ingen granne på tre kilometer. Det är inte lättsålt. Det finns någon som vill ha det så men det är inte många. Det är bara att hoppas att någon vill köpa det någon gång.

– Vi är två stycken som bor i ett hus som vi tidigare hade fyra barn i. Jag är ute och reser rätt mycket så då är min fru ensam. Jag kan inte spela fem set längre och jag kan inte ta hand om ett så stort hus.

Mats Wilander.Foto: GEPA PICTURES/ MATTHIAS HAUER / GEPA BILDBYRÅN