Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Swedish Open tas över av Nordea: ”Jättekul”

Christer Hult. Foto: TOMAS LEPRINCE
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Båstadstennisen Swedish Open har fått en ny titelsponsor i Nordea.

Tävlingsdirektören Christer Hult bekräftar men är fåordig. 

– Det är en jättekul nyhet men jag kan inte säga så mycket om det ännu för det är vissa saker som vi måste slutföra först, säger han på tisdagskvällen. 

Mitt under Stockholm Open kommer en glädjande nyhet för anrika tennisturneringen Swedish Open som anordnas i Båstad på sommaren. 

Båstadstennisen har gjort klart med en ny storsponsor. 

– Ja, det stämmer. Det är en jättekul nyhet, säger Christer Hult. 

Tävlingsdirektören Christer Hult är dock fåordig på tisdagskvällen med hänvisning till att alla detaljer inte är klara och att det är tänkt att kommuniceras ut under onsdagen.

Dock skriver Dagens industri sent på tisdagskvällen att det rör sig om Nordea och att de går in som ny titelsponsor för både dam- och herrtennisen i Båstad. 

Att det är gynnsamt för tävlingen är Christer Hult däremot öppen med till Kvällsposten – men det behöver per automatik inte betyda fler stora stjärnor till turneringen menar han. 

– Det är klart men det hänger på spelarnas schema, det hänger inte lika mycket på pengar som på deras tillgänglighet. Men det är självklart att ju starkare partners man har som finansierar tävlingen, det gäller även med spelare. Men bara för att man har en sponsor kommer inte spelare per automatik.  

Båstadstennisen arrangerades första gången 1948.