Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska stjärnan avslutar karriären

Johanna Larsson var som bäst nummer 45 i världen och vann singeltiteln i Båstad 2015. Nu lägger hon av. Bilder från Svenska tennisförbundet.
Johanna Larsson.Foto: ROB BLAKERS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Johanna Larsson.Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN

Johanna Larsson avslutar karriären.

31-åringen har spelat sin sista tävling.

– Jag känner inte att jag har energin och viljan som krävs för att lägga ner arbetet som det innebär i 52 veckor, säger hon i en intervju som publicerats på tennisförbundets hemsida.

Som dubbelspelare har Johanna Larsson vunnit 14 WTA-titlar och i singel har hon tagit två. Nu blir det inga fler.

På fredagsförmiddagen meddelar Larsson att hon slutar med tennis, trots att OS i Tokyo senare i år hade kunnat hägra.

– För att prestera på topp och ta sig dit så krävs det enormt mycket tid och engagemang och magiskt många timmar träning på banan och jag känner inte att jag har det drivet kvar och jag vill inte göra det halvdant. Hade jag inte redan varit med på ett OS så hade jag kanske känt annorlunda, säger Larsson till tennisförbundets hemsida.

https://www.instagram.com/p/B9Gw5ZCAspQ/

Larsson vill vara kvar inom tennisen

Som bäst har Johanna Larsson haft plats 45 på världsrankingen i singel och 20 i dubbel.

Larsson är född och uppvuxen i Boden men flyttade till Helsingborg som elvaåring för att satsa på tennisen. I 15-årsåldern började hon på tennisgymnasiet i Båstad och sedan dess har sporten varit en heltidssysselsättning.

Hon har ännu inte bestämt vad hon ska göra nu när karriären är över.

– Jag har inga direkta planer, men jag tror att tennisen kommer betyda mycket för mig även i framtiden och att jag kan stanna kvar i sporten på ett eller annat sätt. I vilken roll är svårt att säga. Det jag har känt på sistone är att jag kanske är ännu mer tacksam för sporten i dag än för några år sedan. Jag älskar själva idrotten tennis mer, men inte lika mycket när det handlar om mig själv. Jag kan tänka mig att hjälpa yngre spelare om det är någon som känner att jag kan bidra med något. Jag är öppen för det mesta och jag ser fram emot nästa kapitel som ska bli spännande, säger hon till tennisförbundet.

Har du koll på nästa generation tennisstjärnor?

Här är tio tennisspelare som är bra att ha koll på för framtiden.