Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succétävlingen tillbaka nästa år: ”Extremt nöjda”

John McEnroe, en av tidernas största tennisstjärna, var med och visade upp sig under Svaneholm Open.Foto: Jens Christian
Måns Zelmerlöv var en av många kändisar som medverkade under årets premiärupplaga av Svaneholm Open.Foto: Jens Christian

Sommarens premiärupplaga av Svaneholm Open satte Skurup på tenniskartan.

Nu kommer tävlingen tillbaka även nästa år.

– Vi har haft en fantastisk vecka och lärt oss massor, säger turnerigschefen Mårten Hedlund.

John McEnroe, Goran Ivanisevic, Mats Wilander och Henri Leconte var några av alla starka profiler som förvandlade Svaneholm slott i södra Skåne till ett tennismecka förra månaden. 

– Vi är jätteglada att få hit ett så här stort arrangemang till lilla Skurup. Att få Skurup på kartan är väldigt smickrande. Att dessutom få ha ett helt slott i bakgrunden är kronan på verket, sade Leo Larsson, målvakt i IFK Kristianstad och en av finansiärerna, i samband med att tävlingen drog i gång. 

Nu kommer Svaneholm Open tillbaka även de kommande två åren.

Det meddelar tävlingsarrangören i ett pressutskick på onsdagen.

– Vi har haft en fantastisk vecka och lärt oss massor. På kort tid har vi byggt en arena i en udda men underbar miljö som uppskattats av spelare, publik, sponsorer och media. Vi har satt ihop en organisation på över 200 personer som har tagit ett stort ansvar och vi har satt en bra grund att bygga vidare på. Glädjande nog kan jag meddela att vi kommer arrangera en ATP Champions tour i minst två år till, säger Mårten Hedlund, turneringschef och initiativtagare på 3RS Holding.

Går miste om ATP-turnering

I kamp med Mallorca och Monza ville Svaneholm Open även få arrangera en ATP-turnering på gräs i Skurup från och med nästa år. 

Men den ansökan blev nobbad.

– Vad jag har förstått är att vi föll på att våra prispengar låg cirka 3 miljoner kronor lägre än våra konkurrenter. Det är bara säga grattis till den som får tävlingen. Vi hade absolut varit redo att ta oss an en ATP-turnering 2020, det tycker vi, och även ATP, att den här veckan på Svaneholm har visat, säger Mårten Hedlund, som samtidigt konstaterar att de kommer skicka en ny ansökan i framtiden om att få arrangera en ATP-tävling: 

– Vi kommer att komma tillbaka med en ny ansökan när möjlighet ges och under tiden förädlar ATP Champions Tour-tävlingen på bästa sätt.

Nästa års upplaga av Svaneholm Open går av stapeln mellan den 24 och 27 juni.