Robin Söderling är Elias Ymers nye tränare. Foto: JENS CHRISTIAN / FOTOGRAF JENS CHRISTIANRobin Söderling är Elias Ymers nye tränare. Foto: JENS CHRISTIAN / FOTOGRAF JENS CHRISTIAN
Robin Söderling är Elias Ymers nye tränare. Foto: JENS CHRISTIAN / FOTOGRAF JENS CHRISTIAN
Den svenske talangen möter Fernando Verdasco i den första omgången. Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNDen svenske talangen möter Fernando Verdasco i den första omgången. Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Den svenske talangen möter Fernando Verdasco i den första omgången.  Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Söderling om Ymer: "Har blivit lite feg"

Publicerad

Robin Söderling är Elias Ymers nye tränare. 

Förre världsfyran förstår sin adepts frustration. 

– Han har blivit lite feg, säger Söderling.

Under måndagsförmiddagens presskonferens berättade Elias Ymer om valet av Söderling till ny tränare. Huvudfokus i samarbetet ligger på att göra Ymers spelstil mer aggressiv, men även på att förbättra egentligen samtliga delar av spelet. Detta för att göra Elias Ymer mer konkurrenskraftig mot spelare som ligger på topp 100 på världsrankingen. 

– Att man stagnerar lite som spelare händer alla, man tappar lite självförtroende när man vet hur bra man kan spela och inte får ut det. På träningen funkar det, men kommer inte ut på match. Ska du besegra toppspelarna i världen så måste du få ut det.

– Elias är en bättre spelare i dag än han varit tidigare, även om rankningen inte visar det. Jag förstår precis hur han känner, det är en väldigt frustrerande situation. 

"Blivit lite feg"

Söderling ser stor utvecklingspotential i Ymer på väldigt många plan; främst i aggressiviteten under matcherna. 

– Elias måste stå längre in i banan, få med sig kroppen och spela därifrån. När de korta bollarna kommer måste han vara redo. Jag sa det till honom; "du kan spela som du gör nu – då vinner du mot spelare rankade 200 till 250. Topp 100 vinner du inte mot".

Riskerna vågar Ymer ta, menar Söderling. 

– Tyvärr han han blivit lite feg, men det är förståeligt när man inte vinner matcher. Då backar man hellre bakåt och "safear".

Stor träningsvilja

Ymers bästa egenskap enligt tränare Söderling är den stora träningsviljan i kombination med en "fruktansvärd seriositet". 

– Elias tränar inte mindre hårt än vad jag gjorde, då blev jag ändå världsfyra. Han har en vilja av att hela tiden förbättra sig – han vet själv hur bra han kan vara. Han ger sig inte i första taget. 

Söderling medger också att västgöta-kopplingen mellan Söderlings Tibro och Ymers Skara bidrar positivt till samarbetet. 

– Jag känner mig lite gammal när Elias berättar att han hade planscher på mig hemma i pojkrummet (skratt). Jag har spelat i Skara massor av gånger, Elias har gjort det i Tibro lika ofta. Det är skitkul!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag