Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mikael Ymers skräll i Båstad

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Mikael Ymer kom in som ett wildcard i Swedish Open i Båstad – och skrällde rejält direkt.

Svensken vann mot tolv år äldre och 246 placeringar högre rankade uzbeken, Denis Istomin.

– Han startade året brutalt så jag visste jag hade en tuff uppgift framför mig. Men i dag var det min dag, säger Ymer. 

För första gången har Mikael Ymer vunnit en match i Båstads ATP-turnering. Svenske tennistalangen besegrade uzbeken Denis Istomin med 6–3, 6–3.

Vid ställningen 3-2 lyckades Ymer bryta Istomins serve, vilket räckte för att ta hem första set med 6-3. I början av andra set var Ymer under press direkt vid 1-1 i egen serve med två brejkbollar emot sig – men räddade båda och höll undan. Kort därefter bröt han till 4-2 och höll undan, och vann andra set med 6-3. 

"Det var min taktik..."

Mikael Ymer, rankad 337:a besegrade alltså Denis Istomin, rankad 91:a, med 2-0 i set och är vidare till andrarundan, där han ställs mot Fabio Fognini. För 19-åringen är det andra gången som han vinner en match i en ATP-turnering. Den första var i Miami i mars. 

– Mot en spelare som spelade väldigt snabbt och hårt var min taktik att förlänga duellerna, rycka lite i honom och få upp bollarna. Han gillade att slå mycket i höfthöjd så de försökte jag akta mig för, säger Ymer.

– Det är väl alltid en major key för mig att få till ett sådant spel där båda måste röra sig hela tiden. Lite som när man boxas och sakta kommer åt den andra spelaren, fortsätter han.

Är i kontakt med ny tränare

Sedan några månader tillbaka har Ymer varit i kontakt med världs 64:an Frederik Nielsen, som coachat Ymer inför tennisveckan i Båstad. 

– Vi har klickat helt perfekt. Jag förstår mig på honom, han förstår sig på mig. Utöver all hans kunskap så betyder det mycket att han tror på mig, säger Ymer.

Framöver säger sig Ymer eventuellt anpassa sitt träningsschema efter Nielsens och i den mån det går varva coachning med dubbelspel tillsammans.

– Jag har i alla fall varnat honom att den dagen han väljer att lägga racket på hyllan att han ska börja hjälpa mig direkt.

Elias Ymer utslagen direkt

Sämre gick det för storebror Elias Ymer under första omgången i Swedish Open.

22-åringen kom inte upp i nivå under sin match mot brasilianaren Thiago Monteiro, och förlorade i två raka set med 4-6, 2-6.

– Det är lite chockerande hur dåligt jag spelade - jag är chockad. Men jag har spelat dåligt här fem år i rad. Jag får ingen tajming på den här centercourten, säger han till Viasat.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!