Mikael Ymer tappade humöret i första set. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN STRMikael Ymer tappade humöret i första set. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN STR
Mikael Ymer tappade humöret i första set.  Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN STR
Tidigt respass för Skarasonen i Swedish Open 2017. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN STRTidigt respass för Skarasonen i Swedish Open 2017. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN STR
Tidigt respass för Skarasonen i Swedish Open 2017.  Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN STR

Efter maratonmatchen – svenskhoppet utslaget

Publicerad

Mikael Ymer stod upp bra matchen igenom. 

Till slut blev schweizaren Henri Laaksonen för svår. 

Slutsiffrorna skrevs till 7–6, 7–5 i schweizarens favör.

Efter en minst sagt hård match på centercourten i Båstad, förlorade den yngre brodern Ymer efter nästan 180 minuters spel mot schweizaren Henri Laaksonen. Ymer tappade humöret i första setets tiebreak och slog sönder sitt rack i frustration. 

– Jobbigt efter alla chanserna i första set att inte kunna ta hem det. Racket åkte all världens väg, vilket var dumt gjort. Det känns väldigt surt just nu. 

"Vinden kan ha påverkat"

Uppe på läktarplats blåste det friskt, men Ymer kunde efter matchen inte svara på om det påverkade honom särskilt mycket. 

– Det får jag ta med tränarna i efterhand, jag har inte hunnit prata med dem än. Visst, vi bröt varandras servar ett bra tag där, men vi får sätta oss ned och analysera allt nu. 

"Dags att steppa upp"

En besviken Ymer visade klart och tydligt att han inte var nöjd med sin insats under dagens match. 

– Jag borde helt klart ha kunnat göra bättre ifrån mig. Vill inte kalla mig "young and rising" längre, jag fyller 19 om en månad. Det är dags att steppa upp det nu. Ordentligt. 

Trots besvikelsen och det tidiga uttåget: Vill du komma tillbaka till Båstad nästa år?

– Självklart, sa en frustrerad men samlad Mikael Ymer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag