Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lister: ”Finns inte många tennisspelande modeller”

Cornelia Lister siktar på att få sitt genombrott i tennisen men vill även jobba mer som modell vid sidan om idrotten.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Cornelia Lister spelade tillsammans med bulgariskan Aleksandrina Naydenova i Swedish Opens dubbelturnering i somras.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Cornelia Lister siktar på att få sitt genombrott i tennis.

Samtidigt vill den 23-åriga svenskan fortsätta sitt smått unika dubbeljobb – som modell vid sidan om idrotten.

– Modellandet är något jag kompletterar tennisen med. Det finns tusentals med modeller och det finns tusentals tennisspelare. Men inte många som är tennisspelande modell, säger Cornelia Lister till Sydsvenskan.

När de flesta tänker på svensk damtennis är Johanna Larsson det givna namnet.

Men bakom Sverigeettan finns flera som siktar på att slå igenom. 23-åriga Cornelia Lister, från Malmöklubben Fair Play, är en av dem. Lister är rankad trea i singel och tvåa i dubbel i Sverige och så sent som i somras vann hon sin första stora turnering i singel på ITF-touren i spanska Las Palmas.

I dag är hon rankad 428 i världen i singel men 111 i dubbel där hon har vunnit 21 titlar på ITF-touren. I år i Altenkirchen, Braunschweig och Clermont-Ferrand, samtliga är 25 000 dollar-turneringar.

Den här veckan spelar hon mot de bästa i WTA-turneringen i österrikiska Linz där betydligt fler rankingpoäng står på spel än i ITF-turneringarna.

Jobbar som modell vid sidan av tennisen

Samtidigt som Cornelia Lister kämpar för att få sitt genombrott i tennisen jobbar hon vid sidan om.

Men det är inte något vanligt extraknäck – utan som modell. 

Hon är ansluten till Sweden Models i Malmö och har haft uppdrag både i Sverige och utomlands. Men eftersom tennisen går först är det svårt att hinna med att ta modelluppdrag.

– Modellandet är något jag kompletterar tennisen med. Det finns tusentals med modeller och det finns tusentals tennisspelare. Men inte många som är tennisspelande modell, säger Cornelia Lister till Sydsvenskan när hon är hemma för en reklamfotografering.

– Båda yrkena är något jag vill jobba och vara delaktig i under en lång tid i mitt liv.

Att få ihop det ekonomiska med att tävla i tennis runt om i världen året runt är inte lätt. Där tycker Cornelia Lister att både hon själv och svensk damtennis måste bli bättre på att marknadsföra sig.

Kan nå bästa rankingpositionen

För att nästa steg i tenniskarriären har Cornelia Lister hittat en ny dubbelpartner. Hon anmälde sig på ITF:s hemsida och fann Maria Irigoyen. Argentinskan var i somras finalist i Swedish Opens dubbelturnering i Båstad och har vunnit 58 titlar på ITF-nivå.

Cornelia Listers nya dubbelpartner Maria Irigoyen, till vänster, spelade final i Båstad i somras. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Lister har även inlett ett samarbete med den tyske tränaren Frank Messerer som finns på plats under turneringen i Linz.

Lister har som bäst varit rankad 107:a i dubbel i världen. I höst finns möjligheter att förbättra den positionen.

– I höst har jag inga poäng att försvara så jag hoppas att det lossnar poängmässigt rejält, säger Cornelia Lister.