Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johanna Larsson kan få möta mästarinnan

Johanna Larsson. Foto: MARK CRISTINO / EPA / TT
Caroline Wozniacki. Foto: ANDRE PICHETTE / EPA / TT

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open.

Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd.

Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki.

Och Rebecca Peterson, som aldrig tidigare tagit sig in i grand slam-turneringen i tennis i Melbourne, kan få möta den förra världsettan Maria Sjarapova i andra omgången.

I den första matchen i Melbourne har Peterson, rankad 62:a, lottats mot den 63-rankade Vera Lapko, Vitryssland. 75-rankade Larsson ställs mot 84-rankade Sorana Cirstea, Rumänien.

Turneringen inleds på måndag.

Johanna Larsson har tagit sig förbi första omgången i Australian Open två gånger tidigare, 2015 och 2016, men längre än så har hon aldrig gått. Chansen att det ska gå vägen i år är minimal. Den danska världstrean, som i fjol tog sin första grand slam-titel just i Melbourne, blir säkert för svår.

Peterson mot Sjarapova

Den 23-åriga Rebecca Peterson tog ett stort steg i karriären i fjol då hon tog sig till andra omgången i både Franska mästerskapen och Wimbledon och till tredje omgången i US Open. I sin första Melbourne-turnering kan det ta stopp mot Maria Sjarapova. Den 31-åriga ryskan har vunnit Australien Open (2008) och har spelat ytterligare tre finaler, den senaste 2015.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!