Svenskhoppet Elias Ymer är redo för mötet mot Fernando Verdasco. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTENSvenskhoppet Elias Ymer är redo för mötet mot Fernando Verdasco. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Svenskhoppet Elias Ymer är redo för mötet mot Fernando Verdasco.  Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Ymers nye tränare Robin Söderling. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅNYmers nye tränare Robin Söderling. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Ymers nye tränare Robin Söderling.  Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Ymers drag: "Jag ska försöka störa honom"

Publicerad

Två gånger tidigare har Elias Ymer slagits ut i Swedish Opens första omgång.

I sitt tredje försök ställs han mot den 39–rankade spanjoren Fernando Verdasco.

– Både Robin (Söderling) och lillebror Mikael har tipsat om hans svagheter, säger Elias Ymer. 

Svenskhoppet som nyligen fick Robin Söderling som tränare, är mycket medvetet om både motståndaren och sin egen historik i turneringen. Skistar Swedish Open, som firar 70–årsjubileum i år, har traditionellt sett inte varit en stark turnering för Elias Ymer. Två gånger tidigare har det blivit respass i den första omgången – i år står en annan tuff motståndare på andra sidan banan: Fernando Verdasco. Ymer menar att spanjoren har mer att förlora. 

– Pressen ligger på honom även om det kommer bli en hård match. Jag och Robin (Söderling) har jobbat mycket med att jag ska bli mer aggressiv i mitt spel; inte vara så låst vid linjen. Vi har tränat på bra, nu ska jag bara använda det i matcherna också. 

Övningskör utanför träningstid

Elias Ymer hinner med en del annat utanför tränings- och tävlingstid i Båstad. Bland annat övningskör han, hänger med kompisar och njuter av att vara på hemmaplan. 

– Jag har faktiskt bokat uppkörning den 12 september, säger Ymer och skrattar.

Hur går det då?

– Bra! (skratt)

Tränarbyte till Söderling

Ymer inledde nyligen ett nytt tränarsamarbete med den förre världsfyran Robin Söderling. Tillsammans har västgötarna lag stort fokus på att förbättra Ymers spelstil till att bli mer aggressivt, men en annan anledning till tränarvalet var Söderlings igenkännande i Ymers situation.

– Jag har hela tiden känt att jag velat ha en tidigare spelare som coach. Efter en träning bad jag min agent kontakta Robin och på den vägen är det. Han kände igen sig mycket i mig; både i spelet men också i allt runtomkring. Sverige-etta som 17-åring, ensamhet kring tävlingarna… Mina träningar har större mening nu när Robin är med – jag behöver inte tänka på det praktiska alls. Robin sköter allt. 

"Måste använda min forehand"

Söderling mötte Verdasco ett antal gånger under sin karriär – Elias Ymers lillebror Mikael lyckades besegra spanjoren i Stockholm Open så sent som i oktober 2016. Ymer är medveten om Verdascos starka forehand, men har även själv en bra sådan. Svagheterna finns i andra delar av motståndarens spel. 

– Vi har pratat om att försöka störa honom i hans servespel, där finns det luckor. Sedan har jag fått tips från både Robin och Mikael om andra delar, men det behåller jag för mig själv, säger EIias Ymer och skrattar. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag