Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chocken: Danmarks världsstjärna slutar

Se senaste ”Sportklubben” med internationell fotboll, boxning och mycket mer.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO IMAGES / FUTURE IMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: JUERGEN HASENKOPF / IMAGO/HASENKOPF/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Caroline Wozniacki avslutar karriären.

Instagram tackar hon sina fans, vänner, sponsorer, tränare, sin familj, pappa och make.

”Utan er hade jag aldrig kunnat göra det här”, skriver den danska tennisstjärnan.

Danmarks största tennisprofil har snart spelat sin sista proffsmatch. På Instagram och i tv-programmet Good Morning America meddelar 29-åriga Caroline Wozniacki att karriären är över efter Australian Open.

https://twitter.com/GMA/status/1202944875101995008?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1202944875101995008&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bt.dk%2Ftennis%2Fkaempe-chok-wozniacki-stopper-karrieren

På Instagram skriver Wozniacki:

”Jag har alltid sagt att när det finns annat jag hellre vill göra än att spela tennis så är det dags att sluta. De senaste månaderna har jag insett att det finns mycket utanför tennisplanen som jag vill uppnå. Att gifta mig med David var ett av målen och att bilda familj med honom, och samtidigt resa runt jorden för att uppmärksamma kronisk ledgångsreumatism (ett projekt är på gång), är vad jag brinner för. Med det sagt meddelar jag nu att jag slutar med professionell tennis efter Australian Open i januari. Det har ingenting med min hälsa att göra och det här är inget avsked. Jag ser fram emot att dela min spännande resa med er”, skriver hon på Instagram.

Slog igenom som 15-åring

Som 15-åring slog Caroline Wozniacki igenom med dunder och brak. I juli 2005 spelade hon sin första WTA-turnering och spåddes bli en av sportens blivande storstjärnor.

Hon lyckades. 2010 blev blev Wozniacki den första danska världsettan, en plats som hon haft i totalt 71 veckor.

Wozniacki har vunnit 30 WTA-turneringar och deltagit i tre OS. Karriärens hittills enda Gran Slam-titel kom 2018 – just i Australian Open.

Caroline Wozniacki är gift med förre basketproffset, NBA-spelaren David Lee och nu är deras plan att leva ett lyxliv tillsammans på Fisher Island, USA:s dyraste ö, som ligger i Florida. 

New York Post rapporterade på torsdagen att paret ska flytta in i sin 678 kvadratmeter stora lägenhet som är värd 130 miljoner kronor. 

Fisher IslandFoto: WWW.PALAZZODELSOL.COM
https://www.instagram.com/p/B5u5VsyCeBB/

Förlorade platsen som världsetta men tog tillbaka den

Det här visste du inte om Caroline Wozniacki.