Mästarens svar efter pojkvännens tårar

Mirjam Björklund tycker det är positivt att pojkvännen visar känslor.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Denis Shapovalov var förkrossad efter förlusten mot Novak Djokovic i Wimbledon.
Foto: PAUL CHILDS / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Under lördagen fick Mirjam Björklund fira karriärens första WTA-titel i Båstad.

Men bara kvällen innan kunde hon se pojkvännen lämna Wimbledons gräs i tårar – efter semifinalförlusten mot världsettan Novak Djokovic. 

Mirjam Björklund har haft en av sina bästa veckor i tenniskarriären. När hon lyfte dubbeltiteln i Båstad under lördagen, var det för första gången i karriären. 

– Det är min första titel och att få göra det i Båstad, det känns som att det här kommer jag minnas. Vi hade inte ens planerat att spela och visste inte om vi skulle komma in, så att stå här med titeln känns otroligt roligt, säger hon till Kvällsposten. 

”Är jätteglad för hans skull”

Samtidigt som svenskan tävlat i den skånska sommaridyllen under veckan har hennes pojkvän, kanadensaren Denis Shapovalov gjort succé i Wimbledon. Den tolfterankade 22-åringen gick enda fram till semifinal i turneringen.

Trots stundtals otroligt spel tog det stopp där mot världsettan, Novak Djokovic som stormar fram mot sin 20:e grand slam-titel. 

En förlust som sved och tog väldigt hårt på Shapovalov. När han lämnade centercourten i Wimbledon var det i tårar. 

Till Kvällsposten kommenterar Mirjam Björklund pojkvännens känslosamma uttåg ur turneringen.

– Jag vet att han är väldigt stolt och att han verkligen ville vinna i går. Han är väldigt besviken så klart. Men han är ung och det kommer fler chanser. Novak är etta i världen för en anledning och han får inte ta för hårt på det. Men jag ser det som positivt att han är känslig. För det betyder att han själv känner att han verkligen kunde slå honom. Jag är jätteglad för hans skull, säger hon. 

Denis Shapovalov lämnade arenan i tårar efter semifinalen mot Novak Djokovic.
Foto: TOBY MELVILLE / BILDBYRÅN

Skulle spelat i Båstad 

Under söndagen fortsätter tennistävlingarna i Båstad – när kvalet till nästa veckas herrturnering inleds.

Denis Shapovalov var anmäld till turneringen och var på förhand årets stora affischnamn. Men efter uttåget i Wimbledon kom det tråkiga beskedet att kanadensaren inte dyker upp i Båstad.

Har du pratat med honom om varför han ställde in?

– Jag har faktiskt inte hunnit prata med honom så mycket, han blev klar väldigt sent i går. Så jag vet inte den exakta anledningen till varför han inte spelar. Men det är svårt att lägga om från gräs till grus väldigt fort och han har ju inte varit i den här situationen tidigare. Det kan vara alltifrån att han är trött till att han känner att han är på gränsen till att gå sönder. Och det är väl ingen risk han helst vill ta. Jag får väl fråga honom och se, säger Mirjam Björklund.