Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Affischnamnet lämnar återbud till Båstad

Stan Wawrinka lämnar återbud till Swedish Open i Båstad. Foto: LUO HUANHUAN / XINHUA/AVALON.RED B950
Stan Wawrinka Foto: LUO HUANHUAN / XINHUA/AVALON.RED B950

Det blir ingen debut på gruset i Båstad för Stan Wawrinka.

Båstads stora affischnamn tvingas lämna återbud på hans läkarteams inrådan.

– Jag såg verkligen fram emot att spela eftersom jag har hört så mycket bra om tävlingen, säger Wawrinka i ett pressmeddelande.

Stan Wawrinka var tänkt att vara Swedish Opens stora affischnamn i sommar.

Men den trefaldige Grand Slam-vinnaren, som skulle gjort sin debut på gruset i Båstad (15-22 juli), tvingas lämna återbud.

Schweizarens läkarteam har avrått 33-åringen, som kämpat sig tillbaka det senaste året efter skadeproblem, att återigen byta underlag från gräs till grus efter spel i årets tredje Grand Slam-turnering Wimbledon.

Det twittrar tennisjournalisten Michal Samulski och bekräftas av Båstads turneringsdirektör Christer Hult.

– Jag fick ett läkarutlåtande av honom i går kväll där han starkt rekommenderas att inte spela grussäsongen av hans läkarteam. Det är på grund av en knäoperation han har gjort och för att han överhuvudtaget ska kunna fortsätta spela den här säsongen, säger Christer Hult.

– Jag såg väldigt mycket fram emot att göra min debut i Båstad eftersom jag har hört så mycket bra om den tävlingen, säger Stan Wawrinka i ett pressmeddelande.

https://twitter.com/MichalSamulski/status/1006867211166846979

Lämnar återbud till Gstaad

Enligt samma pressmeddelande lämnar Wawrinka även återbud till hemmatävlingen i Gstaad den 23-29 juli.

– Som alla vet älskar jag att spela inför de schweiziska fansen. Gstaad betyder mycket för mig och jag hoppas att jag kan komma tillbaka till den här vackra turneringen i framtiden. Det är aldrig roligt att lämna återbud men jag måste lyssna på mitt medicinska team och följa deras råd. Jag har jobbat väldigt hårt det senaste året med att komma tillbaka dit jag är nu och jag vill inte ta några risker till bakslag.

Tävlingschefen: ”Ett av de starkaste startfälten”

Båstad har dock ett starkt startfält även utan Wawrinka med spelare som Diego Schwartzman, Pablo Carreno Busta och Fabio Fognini.

– Både för honom och vår skull är det naturligtvis tråkigt. Lyckligtvis har vi haft tur för vi har ett av de starkaste startfälten på bredden både med unga och etablerade spelare i år. Det är värre när man köper in en spelare som tvingas lämna återbud, det såg vi inte minst med Serena (Williams), säger Christer Hult.

Vem går den lediga platsen till nu?

– Man har en "acceptance list" på entry-listan man får. Det ligger ett antal spelare utanför den så när en försvinner i den toppen, förutom kvalspelarna, fylls det på med nästkommande rankad spelare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!