Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ted Brithén öppnar för en flytt till Rögle BK

Foto: Daniel Malmberg/Ibl-Aop / DANIEL MALMBERG/IBL-AOP/IBL DANIEL MALMBERG/IBL-AO
Foto: Daniel Malmberg/Expressen / DANIEL MALMBERG/EXPRESSEN EXPRESSEN

Han är nybliven SM-guldmedaljör, men Ted Brithéns kontrakt med HV 71 går nu ut.

Brithén vet inte vad som händer till nästa säsong, men erkänner att moderklubben Rögle alltid är intressant.

– Rögle är alltid hemma, det är inget snack om det, säger han till HD.

Ted Brithén slog som ung genom i Rögle BK och var med att ta upp dem från hockeyallsvenskan till SHL.

Det blev en säsong med moderklubben i den högsta serien innan han gick till HV 71. Under sin andra och tredje säsong i klubben var han lagkapten i klubben. I sin fjärde blev han svensk mästare.

Brithén var med och bärgade klubbens femte SM-guld i historien när HV besegrade Brynäs med 2-1 i den sjunde och avgörande SM-finalen.

Brithén kan lämna efter guldet

Det kan ha varit det sista han gjorde med klubben. Brithén sitter på ett utgående kontrakt med HV och vet i dagsläget inte vad som händer.

I och med att laget jagade guld har han bett sin agent att inte säga ett knyst om eventuella bud.

– Jag tycker att det mest är skönt att jag efter den här säsongen kan slappna av och bara känna att jag har mitt eget liv, det är ingen som kan bestämma över var jag ska vara utan bestämmer helt själv. Då kan jag njuta över det som verkligen är nu, säger han till HD.

Brithén: "Får se vad som finns där ute"

Rögle BK jagar dock en ny förstacenter och Brithén erkänner att Rögle alltid kommer att vara intressant för honom - även om han inte kan ge några svar på var han spelar nästa säsong.

– Rögle är alltid hemma, det är inget snack om det. Det är min moderklubb och jag älskar den föreningen. Sen är jag ändå 26 år och jag får se lite vad som finns där ute. Jag har haft en revanschlust från förra säsongen och fokuserat på den här. Men jag har hört lite sådant att det snackas mycket i Ängelholm och det är fullt förståeligt, men jag kan inte ge något svar.