Halmstads jättetalang Sead Haksabanovic missar det allsvenska mötet med Helsingborg. I stället ska han träna med Manchester United under veckan. Foto: Krister Andersson
Halmstads jättetalang Sead Haksabanovic missar det allsvenska mötet med Helsingborg. I stället ska han träna med Manchester United under veckan. Foto: Krister Andersson

Talangen missar HIF –
ska träna med United

Publicerad

HALMSTAD. Halmstads jättelöfte Sead Haksabanovic missar det allsvenska mötet med Helsingborg.

Kvällsposten kan berätta att 16-åringen är på väg till England för en träningsvecka med Manchester United.

– Jag är Liverpool-fan, men United är en fin klubb, säger Sead Haksabanovic.

16-årige Sead Haksabanovic debuterade i allsvenskan som 15-åring tidigare i våras och är en av Halmstads största talanger på många år.

Han startade även borta mot Elfsborg för några omgångar sedan.

Men mittfältslöftet är inte med i truppen till måndagens allsvenska match mot Helsingborg. Från måndag till fredag är han i England för att träna med storklubben Manchester United.

– Det är en vecka som har varit bestämt sen lång tid tillbaka, sen försäsongen egentligen. Därför har vi inte velat ändra på det även om han varit högaktuell i truppen, säger Halmstads tränare Jan Jönsson.

Tränat med flera engelska storklubbar

Troligen kommer Sead Haksabanovic träna med något av Manchester Uniteds akademilag under veckan.

Och mittfältslöftet, som sedan unga år varit över i England och tränat med Liverpool, Manchester City och Chelseas ungdomslag, ser det som en träningsvecka mer än något annat.

– Jag ska åka dit och göra det jag kan, säger han till Kvällsposten.

– Det är klart det är en chans för mig, men jag håller fortfarande på att utvecklas så jag ser det mer som träning.

Är Liverpool-supporter

Men favoritlaget i England är inte United.

– Jag är Liverpool-fan, men United är en fin klubb och har alltid varit en fin klubb. Det ska bli spännande att se hur de har det, säger Sead Haksabanovic.

Du missar HIF-matchen?

– Det är tråkigt, men det ska också bli kul att träna med United.

Har United visat något intresse av att köpa Sead på något vis?

– Nja, så långt är det inte, det är bara denna vecka som har varit bestämd sen länge. Sen finns det säkert något intresse, säger Jan Jönsson.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag