Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Syskonen Tollbring mot finalen: "Har stora möjligheter båda två"

Jerry Tollbring.Foto: AVDO BILKANOVIC
Cassandra Tollbring.Foto: PETTER ARVIDSON

När Jerry Tollbring får höra att hans syster Cassandra, ännu en gång, visat vägen för H65 Höör spricker han upp i ett leende.

IFK Kristianstads landslagsman tvekar inte.

– Nu har vi stora möjligheter att komma till finalen båda två, säger han.

Storasyster Cassandra, 24, gör tio mål och är segerorganisatör när H65 skräller mot Lugi i Lund.

Lillebror Jerry, 21, sätter bara en boll när IFK trycker till Ystads IF man han spelar i princip nonstop och är ett ständigt hot.

Syskonen Tollbring är heta på olika platser i Skåne – men båda två har ett gemensamt mål för ögonen.

Malmö arena lördagen den 27 maj.

Cassandra och hennes H65 har skaffat sig ett jätteläge. Man leder semifinalserien med 2-1 och kan avgöra hemma i Höör på tisdag i nästa vecka.

Samma kväll kan IFK Kristianstad bli klara för tredje raka finalen. Men då krävs att man skaffar matchboll i Ystad i morgon kväll.

– Det är några år som vi har haft chansen att spela final samtidigt. Klart det är kul om båda kan komma dit nu, säger Jerry.

– Höör har spelat tre matcher och leder med 2-1. Så hennes lag är närmare finalen än oss.

Den här våren är speciell för syskonen – och det är mycket som går hand i hand.

Efter slutspelet flyttar båda till proffslivet. Jerry till Rhein-Neckar Löwen i Bundesliga, Cassandra till Larvik i Norge.

– Om vi pratar om det? Nej, inte alls. Vi har inte jättemycket kontakt. Jag har mina träningar och hon har sitt, säger Jerry.

– Jag pratade med henne före Europamatchen (mot Zagreb i helgen) och frågade om hon kände till något om laget. Jag fick ett kort svar – "nej".

Minns bottennappet i Ystad

När Jerry inser att Cassandra bäddat för H65:s superläge ler han.

– Okejdå. Jag kanske ringer och gratulera. Eller så skickar jag ett sms, säger han.

Jerry vägrar ta ut något i förskott. Han påminner om att IFK underpresterade i Ystad efter julhelgen.

– Vi gjorde en dålig match där senast. Nu måste vi höja oss, säger kantspelaren och funderar högt inför fredagsmatchen i Ystad arena.

– Vinner vi där har vi två hemmamatcher på oss att avgöra och ta oss till final. Det ska vi inte missa. Men vi måste ta en match i taget, säger vänstersexan.

I första semifinalen fick han inte mycket utrymme.

– Jag är slarvig i upphopp och skott när jag tror det ska vara mål. Men måste göra andra saker också, man kan inte bara gör mål, säger Jerry Tollbring.