Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sylvasst powerplay sänkte Rögle

Trots en desperat kvitteringsjakt lämnade Rögle Saab arena som förlorare.
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT

Rögles förlusttrend fortsätter – efter Linköpings sylvassa powerplay. 

Linköping gjorde två mål på tre powerplay.

– Vi får inte så många, så det gäller att ta vara på dem, säger Niklas Persson i Linköping i C Mores sändning.

Efter utklassningen borta mot Leksand i förra omgången var det ett revanschsuget Linköping som tog emot Rögle på lördagen. På de sex senaste matcherna inför matchen hade man fem segrar. 

Framgångsreceptet den här eftermiddagen var powerplay. 

Redan i det första övertagsspelet tog Linköping ledningen. Efter ett skott från Broc Little damp pucken ner framför Anders Lindbäcks kasse och Niklas Fogström rakade in 1-0.  

Sylvassa i powerplay

Rögle kom dock tillbaka fort. Bara 2.30 senare tog Felix Schütz tillvara på en retur efter Sebastian Collbergs skott. 
Men Linköping är vassa i powerplay, det visade man. I lagets andra i matchen satte man sig återigen i förarsätet. Garrett Roe fullkomligen bombade in 2-1 i bortre krysset. 

– Vi får inte så många, så det gäller att ta vara på dem. Ibland stämmer det och ibland inte. Men det gäller att ta mycket skott, det är grunden. Då kommer lägena av sig själv, det är bara att fortsätta skjuta, säger Linköpings Niklas Persson.  

Åttonde raka 

Rögles tränare Anders Eldebrink var redan i den första periodpausen inne på att man var tvungen att värja sig mot Linköpings powerplay.  Det lyckades man alltså inte med.  

– De gör båda sina mål i powerplay. Det gäller att hålla oss på banan och inte ta de där utvisningarna, säger Simon Ryfors i C Mores sändning.  

Rögle jagade desperat efter en kvittering, men trots powerplay med bara tre minuter kvar lyckades man inte få in pucken. Med en minut kvar lämnade Anders Lindbäck sin bur, men matchen slutade 2-1. 

Därmed fortsätter Rögles förlusttrend. Efter förlusten mot Linköping är ängelholmarna uppe i åtta raka förluster.