SVT-profilen Roger Blomquist har avlidit

Foto: Lennart Rehnman

SVT-profilen Roger Blomquist har avlidit efter en lång tids kamp mot cancern.

– Jag har vetat om hans sjukdom en längre tid men man är ändå aldrig förberedd på ett sådant här besked. Jag är jätteledsen, säger kollegan Mats Nyström till SportExpressen.se.

Roger Blomquist var en av SVT Sports mest omtyckta kommentatorer. Men under ryttar-VM i Normandie tvingades han åka hem.

– Han har blivit sjuk och åkt hem. Jag kan inte säga vad det är för sjukdom, sa Helena Brodén på SVT Kommunikation till SportExpressen.se då.

"Det känns oerhört tungt"

Och i dag kom beskedet att Blomquist har avlidit i sitt hem i Malmö.

– Vi har förlorat en kollega och vän, en man som företrätt sina arbetskamrater fackligt och en kille som alltid bjudit på sig själv både privat och i sin kontakt med publiken. Det känns oerhört tungt i dag, säger Kjell Andersson, evenemangschef på SVT Sport, till kanalens hemsida.

"Varm, glad och rolig kille"

Även kollegan Mats Nyström uttrycker sin sorg över profilens bortgång.

– Jag har vetat om hans sjukdom en längre tid men man är ändå aldrig förberedd på ett sådant här besked. Jag är jätteledsen, säger han till SportExpressen.se.

– Vi har haft många trevliga stunder. Mitt minne av honom är en varm, glad och rolig kille. En bra arbetskamrat som månar om sina kolleger. Han tänkte inte bara på sig själv.

"Han var en glädjespridare"

Även Max Bursell, projektledare på SVT Sport, har ljusa minnen av Blomquist.

– Jag minns honom som en varm och generös person som brydde sig mycket om sina arbetskamrater, orädd, vågade gå sin egen väg. Nu är man ledsen, men man kommer säkert minnas honom med ett leende. Han var en glädjespridare, säger han till SportExpressen.se.

Bursell berättar att Blomquists mående hade gått lite upp och ner den senaste tiden, men att han kämpade på in i det sista.

– Jag känner mig förstås otroligt sorgsen och ledsen. Han har varit sjuk ett tag, men när det händer så påverkas man.

Roger Blomquist blev 57 år. Närmast sörjande är fru och två barn.