Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sverige går miste
om danska Zlatan

Nadia Nadim nobbade flera bud – ska ha gjort klart med en amerikansk klubb. Foto: Martin Rose

Det blir inget spel i allsvenskan för Nadia Nadim.

Nadim som i Danmark framställts som landets svar på Zlatan Ibrahimovic har enligt uppgift till Kvällsposten nobbat en handfull svenska klubbar – och nu ryktas hon bestämt sig för amerikansk klubb.

Kvällsposten har tidigare skrivit om Danmarks svar på Zlatan Ibrahimovic, damlandslagets storstjärna Nadia Nadim.

Nu kan tidningen avslöja att Nadim – som ska ha beslutat sig kring ny klubb – har nobbat anbud från flera damallsvenska klubbar, däribland FC Rosengård och KIF Örebro.

– Inga kommentarer, säger spelarens agent Michael Kallbäck.

Enligt initierade uppgifter till Kvällsposten har Nadim valt amerikansk klubb och en presentation ska äga rum under fredagen.

Nobbat svenska klubbar

Spelaren som alltså tackade nej till flera allsvenska klubbar ska ha varit i långt gångna förhandlingar med KIF Örebro, men har också under en tid haft dialog med svenska mästarna FC Rosengård – både med nuvarande sportchefen Therese Sjögran och med Erling Nilsson som Sjögran ersatte i höstas.

Dessa uppgifter dementeras dock av FC Rosengård.

– Vi har inte överhuvudtaget pratat med spelaren. Jag har haft koll på henne sedan hon var 15, men det är inte en spelartyp som skulle passa in i vårt lag, säger Nilsson.

Efter att ha flytt ett Afghanistan i krig Nadim blev dansk medborgare 2008.

Det var på asylmottagningen på Sjælland som Nadia Nadim för första gången rörde en fotboll. Och det var också där hon fick en framtid värd namnet.

– Den gången var det bara på lek. Men jag förstod ganska så snabbt att jag kunde mer än andra, har Nadim berättat för Ekstrabladet.

Bara ett år senare gjorde hon sin första av totalt 51 landskamper hittills. Hennes färdigheter fick Sky Blue att låna in henne från Fortuna Hjörring över säsongen och i staterna har hon gjort stor succé.

Nu ser det ut som att man hittat en permanent lösning.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!