Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅNFoto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
 Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅNFoto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
 Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅNFoto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
 Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Svensson: Kan bli godnatt snabbt här

Publicerad

MALMÖ. I rond 1 var Malmö det bättre laget, och vann rättvist. I rond 2, så var Malmö det bättre laget, men Växjö lyckades hitta en väg att vinna. Och jag är faktiskt inte förvånad.

Lakers har visat sig vara ett slutspelslag som verkligen kan det där med att vända tillbaka, när man ser som mest uträknade ut. 

Och nu blir det intressant att se den här fortsättningen. Det har förutsättningar att bli en matchserie, som man kan tala länge om.

Våren 2016. Växjö låg under med 0-2 i matcher mot Linköping. Då drar Josh Hennessy på sig en femminutare och man trodde säkerligen att Linköping skulle avgöra även match tre och verkligen knäcka de dåvarande regerade svenska mästarna. Växjö klarade av det, och kunde sedan vinna med 4-2 i matcher på ett imponerande vis, som andades mästarklass.

Vi är inte där i den här matchserien, men vi står inför ett vägskäl i matchen som spelas i Växjö i morgon.

Hittils har det varit tajt, och Malmö har fört spelet stora delar av matcherna och stängt av Växjö på ett ganska imponerande sätt. Det råder ingen som helst tvekan om att SHL:s seriesegrare har betydligt mer i sig och man ska vara ett bättre lag än Malmö. Man ska kunna plocka en match relativt enkelt.

Om det sker i morgon, så tror jag Malmö får svårt att resa sig.

Man hade faktiskt ett utmärkt läge att bege sig till Småland för match 3, med en 2-0-ledning i ryggen. 

Nu åker de i stället dit med 1-1 i matcher och Växjö har chansen att skaffa sig ett mentalt övertag genom att vinna sin hemmamatch, och verkligen sätta en ruggig press på Malmö inför match 4 i Malmö arena på torsdag.

 

Men om vi inte blickar så mycket framåt, utan faktiskt koncentrerar oss på det som hände i Malmö den här eftermiddagen så fick vi se en arg Malmötränare, vi fick se en publik som skämde ut sig efter att man torskat i sudden death, och vi fick se tveksamma domslut.

Det känns som att den här matchserien verkligen tände till.

Peter Andersson var irriterad på presskonferensen efteråt. Det var rätt hårda ord när han funderade i banor som att hans Malmö inte blir bedömda på lika villkor som Växjö.

Kanske inte så konstigt att det var de tankarna som snurrade i hans huvud. Jag kan inte någonstans förstå hur Jeff Tambellini inte kan åka dit för en tripping innan, Erik Josefsson trycker dit 2-2 i slutet av den andra perioden.

Samtidigt får man ändå ge Malmö Redhawks att man går ut och gör en tredjeperiod av hög klass. Man borde till och med ha avgjort match där och då.

Men så var det ju den där styrkan, som Växjö Lakers har i ett slutspel.

 

Man lyckas överleva och i sudden death-spelet var det ett riktigt vasst powerplayspel som avgjorde. Det gjorde Växjös välbetalda spelare riktigt bra.

Då hade Frederik Storm gjort 3-2 i sudden. Men domaren hade blåst för en blockering. Det fick också publiken att faktiskt skämma ut sig.

Man kan tycka att det är härligt med känslor, men det flög faktiskt fyllda 50-centilitersflaskor, och hade någon fått den sådan i huvudet, så hade skandalen verkligen varit ett faktum. Det hade inte gynnat Redhawks överhuvudtaget naturligtvis, och sådant beteende kan jag faktiskt inte alls förstå. Då har jag ändå sett många matcher från läktarplats, men att dra in grejer på isen har jag aldrig förstått grejen med. Framförallt inte när det är avgjort och man inte kan göra någonting åt saken. 

Nu rullar vi vidare den här serien till Vida arena. I morgon smäller det igen. 

Och jag tror resultatet, och spelet i den matchen blir ett riktigt vägskäl. Om Växjö vinner enkelt, då är det nog tack och godnatt riktigt snabbt.

Men om Malmö orkar hålla upp nivån, som hittills, så tror jag vi står inför en matchserie som går till sex eller sju matcher innan vi kan hitta ett semifinallag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag