Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
 Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Svenske talangen jagas av Bayern München

Publicerad

Han har provtränat med både Bayern München och Manchester United.

Nu är 16-årige Alex Timossi Andersson aktuell för en övergång till den tyska giganten redan i sommar, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Jag tycker att det är jättekul, det är ju en av världens största klubbar, säger Timossi Andersson.

Provträningarna med de internationella storklubbarna har ägt rum under de senaste sex månaderna. Själv dementerar Timossi Andersson att en övergång är aktuell redan i sommar.

Men tidningen står på sig och 16-åringen bekräftar att en dialog finns.

– Ja, det har vi, fast jag har inga kommentarer på något annat. Det är i framtiden och jag tar det som kommer nu med HIF, säger Timossi Andersson som precis gått ut grundskolan.

"Vi har en dialog"

Lagets tränare Per-Ola Ljung vill inte heller han bekräfta om en ett klubbyte kan äga rum i sommar, däremot bekräftar också han att det är den tyska mästarklubben som står längst fram i kön.

– Vi har haft en dialog med dem (Bayern München) länge, att den rör sig i olika riktningar är bara naturligt. Inget är nytt, vi har gjort vad vi har kunnat tillsammans med Alex och hans familj. Med det enorma intresset som han har haft kring sig har väldigt många klubbar bett om att ta honom till sig, visa sina faciliteter och förklara sin plan, säger Ljung.

På sju pojklandskamper har Timossi Andersson gjort åtta mål. Under våren har han spelat fem matcher i superettan för HIF och stått för en fullträff.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag