Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sven Fornling får lämna sjukhuset efter knocken

Foto: HARTMUT BOESENER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/HARTMUT BÖSENER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: HARTMUT BOESENER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/HARTMUT BÖSENER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: BILDBYRÅN

Svenske proffsboxaren Sven Fornling, 30, får nu lämna sjukhuset efter knocken i lördagens titelmatch mot tyske Dominic Bösel.

”Han är stark som en oxe och vi fick precis nyheterna att vi får åka hem”, skriver managern Christoffer Cederblad i ett sms.

Det var i lördags kväll som Sven Fornling förlorade titelmatchen i Halle mot hemmaboxaren Dominic Bösel.

Efter en jämn match bröt domaren matchen i den elfte ronden på teknisk knockout efter en vass slagserie från tyskens sida - och Fornling blev därmed av med sitt IBO-bälte.

Efter förlusten fördes Sven Fornling till sjukhus. 30-åringen såg rejält medtagen ut och var tystlåten innan han steg in i ambulansen:

– Jag kan inte prata.

Oklar framtid

Under söndagen kom det rapporter från sjukhuset om att Sven Fornling hade drabbats av en blödning i huvudet, uppgifter som senare dementerades av hans manager Christoffer Cederblad.

– Vi fruktade att det skulle vara något riktigt illa som en hjärnblödning, men det är det inte. Sven mår inte så bra, men är på bättringsvägen. Han ska vila nu i kväll och sen blir det en ny hjärnröntgen i morgon för att säkerställa att det inte uppstått några komplikationer. Ser det bra ut då får han nog åka hem, sa Cederblad på söndagen.

I dag på måndagen kom det positiva beskedet att Sven Fornling får lämna sjukhuset i Tyskland och åka hem till Malmö.

”Doktorn kallade honom för Wolverine med sitt läkekött. Han tackar samtliga i Sverige för allt stöd och han mår mycket bättre. Nu ska han njuta av att träffa familjen och unna sig en iskall pilsner”, skriver managern i ett sms.

Det är oklart hur det blir med den fortsatta boxningskarriären efter förlusten.

Till TT säger Christoffer Cederblad:
– Jag tror att de flesta som är i den sporten och blir knockade nog ifrågasätter ganska mycket. Men om han vill så får han göra det. Vill han inte så skiter han väl i det. Det är oväsentligt just nu.