Foto: TOMAS LEPRINCEFoto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE
Almen Bibic straffas i efterhand av Foto: OLA WESTERBERGAlmen Bibic straffas i efterhand av Foto: OLA WESTERBERG
Almen Bibic straffas i efterhand av  Foto: OLA WESTERBERG

Supportrarna stöttar Bibic - startar insamling

Publicerad

Almen Bibic stängs av i tre matcher efter tacklingen mot Nichlas Torp. Därtill har han tilldömts böter på 13 000 kronor av disciplinnämnden.

Nu har Rögles supporterklubb startat en insamling till förmån för backen.

–  Bibic blir behandlad på ett helt annat sätt än andra spelare som spelar minst lika tufft, säger ordföranden Linus Elfberg.

Rögle förlorade hemmamatchen mot Leksand med 2-3. Men den stora snackisen efteråt handlade om matchstraffet på Almen Bibic. Vid lunchtid på onsdagen meddelade disciplinnämnden att backen får tre matchers avstängning och böter.

Det fick supporterklubben Angel island army att agera. Timmarna efter beskedet startades en insamling.

–  Vi diskuterade i styrelsen efter att vi hade sett bötesbeloppet och bestämde oss för att köra. Det känns som att Bibic har ett visst rykte om sig bara för att han heter just Bibic. Han blir behandlad på ett helt annat sätt än andra spelare som spelar minst lika tufft, säger Linus Elfberg.

Vilken respons har ni fått?

– Den har varit helt otrolig. Jag får notiser i telefonen så fort det kommer in något och efter en timme var vi uppe i hälften. Nu har vi 8 500 kronor.

"Stor visselorkester"

Linus berättar om reaktionerna i arenan när Almen Bibic fick lämna isen.

– Det var nog en av de högre visselorkestrarna jag hört på länge i arenan. Folk blev väldigt irriterade på ståplats och även sittplats reste sig och frågade sig vad som försiggår. Reaktionerna från publiken tyder en del på att det domslutet inte var som det skulle, säger han och fortsätter:

– Det går så dåligt just nu och vi känner oss motarbetade av domarna, så då måste vi markera att vi står bakom våra spelare och framförallt Almen i det här läget.

Joel Engström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag