Supportrarna ger sin V75-vinst till klubben

"Ett par av segertipparna Christoffer Andreasson, Krister Persson, Lars-Erik Magnusson, Lars Florén, Bo Tagestam, Sinisa Stankovic och Leif Bengtsson firar storvinsten med Halmiaprofilerna Kenneth Sjögren och Björn Hall."
Foto: Carl Fredrik Johansson/Hallandsposten

16 supportrar till fotbollsklubben Halmia gick ihop och spelade på V75. Resultatet? Jackpot direkt, och en vinst på strax över 800 000 kronor.

Nu skänker man hälften av vinsten till den skuldtyngda fotbollsklubben de alla älskar.

– Det var förutsättningarna som gällde när vi startade det här, säger en av initiativtagarna, Lars Florén, 61.

Efter storvinsten har Lars Florén njutit under söndagen. Lördagskvällen innehöll firande tillsammans med resten av segergänget på O'Learys, där det bjöds på såväl öl som champagne. Under söndagen har han mottagit gratulationer, men framför allt tacksamhet.

– Det var ju en skänk från ovan för vår skuldtyngda förening, så visst har vi fått ta emot många lovord under dagen. Nu hoppas vi att det kan bli fler vinster, även för Halmias skull, säger Lars Florén.

Det är alltså fotbollsklubben Halmia som kanske gynnas mest av herrarnas spelande. Gruppen på 16 personer, som har gått ihop för att spela på V75, innehåller såväl supportrar som klubbansvariga.

När idén om en spelförening dök upp var det självklart att man ville hjälpa klubben.

Åker till Thailand i två veckor

– Allting som överstiger 1000 kronor delar vi med Halmia, det var så det var tänkt från början. På det här spelet får vi ändå 26 000 kronor var, den delen kan vi göra vad vi vill med, säger Lars Florén, som nu planerar en resa till Thailand under två veckor med frun Yvonne.

Han själv har varit Halmiasupporter ända sedan ungdomsåren, men till en början var han rädd för att berätta om sina känslor för klubben.

– Vi var bara några stycken i vår klass som höll på Halmia. Det vågade man inte berätta, då riskerade man att få på käften av alla "bollklubbare" (Halmstadsupportrar). Men sedan jag började träna ett flicklag för ungefär 15 år sedan har mitt hjärta för Halmia blivit större och större för varje år.

Stora förhoppningar

Tillskottet på närmare 400 000 kronor blir högst välkommet för Halmia. Klubben redovisade ett underskott på 1,1 miljoner kronor så sent som i februari och det här bidraget blir ett steg i rätt riktning.

Lars Florén har stora förhoppningar inför den kommande säsongen, och aviserar också för fler insättningar från spelföreningen

– De har värvat bra spelare och jag hoppas på en topplacering i år. Och visst är det så att Halmia får hälften av vinsten om vi skulle vinna igen, det är inget som har förändrats.