Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Supertalangens dröm – får chansen med MFF

Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Malmö FF inleder försäsongen den 9 januari.

Då kommer den 17-årige talangen Adrian Edqvist att finnas med och träna med A-truppen, rapporterar BLT.

– Jag vet att Malmö FF vill behålla och satsa på mig. Jag vill gärna fortsätta i MFF eftersom det är bra för min utveckling och jag hoppas få testa på allsvenskan, säger han till tidningen. 

I sedvanlig ordning inleds försäsongen med rutintester. Dagen efter drar den vanliga träningen igång för de regerande mästarna Malmö FF.

En av spelarna som kommer att finnas på plats tillsammans med A-truppen är unge Adrian Edqvist. 17-åringen är född i Sverige men har fått delar av sin fotbollsfostran på den spanska sydkusten med klubben Las Lagnuns, efter att familjen varit bosatt i Spanien under många år.

Under 2013 flyttade han hem och spelade med FK Karlskrona och har sedan dess även provspelat med bland andra engelska Stoke och danska Bröndby. Edqvist går på fotbollsgymnasium i Malmö och har under den gångna säsongen figurerat flitigt i MFF:s U17- och U19-lag - med 16 gjorda mål som facit. Han har även meriter från P17-landslaget.

"Jag vet att de vill satsa på mig"

Edqvist har i dagsläget ett ungdomskontrakt med Malmö FF, vilket snart löper ut.

– Jag har kontrakt december ut, men jag vet att Malmö FF vill behålla och satsa på mig. Jag vill gärna fortsätta i MFF eftersom det är bra för min utveckling och jag hoppas få testa på allsvenskan innan jag gör något annat, säger Adrian Edqvist till BLT.

Det är inte klart hur länge Edqvist kommer att träna tillsammans med A-truppen men han siktar mot att få ett lärlingskontrakt inom den närmsta framtiden.

Fem ungdomar får chansen

Fem MFF-spelare är uttagna till landslagets januariturné och därtill har Rasmus Bengtsson, Johan Wiland samt Anders Christiansen inte återhämtat sig från skador.

Därför kommer ytterligare fyra spelare från MFF:s U19-lag att träna med A-truppen när försäsongen drar igång. Det handlar om Anton Kralj, Samuel Adrian, Hugo Andersson och Pavle Vagic.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!