Supertalangen till SSL – guldfavoriten snuvas

Filip Langer har tidigare spelat i Pixbo.
Foto: BILDBYRÅN
I vintras tränade han med Storvreta.
Foto: Adam Troy / Storvreta IBK

Han ses som den största innebandytalang som Tjeckien någonsin har fått fram.

Nu är Filip Langer, 19, klar för spel i hårdsatsande Kalmarsund, enligt flera samstämmiga uppgifter till SportExpressen.

Det var lokaltidningen Barometern som var först med uppgifterna om Filip Langer tidigare under torsdagen.

SportExpressen har samma uppgifter.

Att Filip Langer är klar för spel i Kalmarsund nästa säsong och väntas bli presenterad inom någon vecka.

Flera svenska klubbar har slagits hårt om den 19-årige forwarden den senaste tiden - och Kalmarsund ska ha vunnit striden mot bland annat Storvreta och Pixbo.

Filip Langer klar för Kalmarsund

Bägge dessa klubbar har en tidigare relation till Filip Langer.

Langer debuterade i SSL som 16-åring med Pixbo säsongen 2017/18 då han var där för ett kort gästspel. Tatran Stresovice-forwarden har sedan dess varit högt upp på Mölnlyckeklubbens önskelista. Pixbo har egentligen bara gått och väntat på att han ska bli klar med skolan för att sedan försöka hugga honom. 

Guldfavoriten Storvreta å sin sida hade Filip Langer hos sig före jul. När tjeckiska ligan pausades tog 19-åringen sitt pick och pack och lämnade Tjeckien för att träna med världsstjärnorna i Ifu Arena.

Han var aktuell för spel med Storvreta under säsongen, men han återvände till Tjeckien utan speltid i SSL.

– Vi hymlar inte om att vi vill ha honom här under en längre period. Vi i vill ha honom i Storvreta nästa säsong och framåt, sa Storvretatränaren Oscar Lundin då.

Bekräftar intresse: ”På vår lista”

Och till nästa säsong får Filip Langer mäta sina krafter med SSL-stjärnorna på allvar.

Men inte i Storvreta, utan i Kalmarsunds blåa tröja.

– Att Langer är överens med oss? Nej, det kan jag absolut inte konfirmera, säger Kalmarsunds sportdirektör Patrik Klockare Bäck till Barometern.

För tidningen bekräftar han i alla fall intresset för supertjecken.

– Jag har haft en dialog med honom i flera år och en fråga har ställts om jag säger så. Han är med på vår lista på potentiella nyförvärv som vi kollar på, säger Klockare Bäck.

Största talangen någonsin i Tjeckien

Filip Langer ses som den främsta talang som Tjeckien någonsin har fått fram.

19-åringen debuterade i a-landslaget redan som 15-åring och var även en av stjärnorna när Tjeckien tog ett skrällartat VM-guld på U19-sidan häromåret.

Den här säsongen har Filip Langer producerat 46 poäng på 19 matcher för ligafyran Tatran Stresovice. Det ger en tredjeplats i Livesport Superligas poängliga. Han ligger där just före Filip Forman, som gjorde stor succé i Kalmarsund i vintras.

Kalmarsund leder innebandyns SSL högst sensationellt.

På söndag möter de Växjö på bortaplan i ett glödhett derby. SportExpressen Play kommer ha studio på plats i Fortnox Arena i Växjö. Sändningsstart klockan 16.10.
Passningen efter att ha blivit matchvinnare