André Burakovsky kan missa JVM-premiären. Foto: Peo Möller
André Burakovsky kan missa JVM-premiären. Foto: Peo Möller

Supertalangen kan missa JVM-premiären

Publicerad

MALMÖ. Supertalangen och Malmögrabben André Burakovskys JVM-premiär är i fara.

Kvällsposten kan avslöja att han skickats hem till spelarhotellet med feber.

- Det är lite småskavanker i truppen och lite sjukdom, men mer vill jag inte säga, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Det var i går i samband med träningen i Malmö arena inför kvällens JVM-premiär mot Schweiz som forwarden André Burakovsky kände sig hängig med feber som följd.

JVM-lagets läkare ordinerade febernedsättande tabletter.

Sedan kröp André Burakovsky ner i sin säng på hotellrummet. Efter drygt fyra timmars sömn kände han sig bättre, men om han kan spela avgörs efter morgonens matchvärmning.

 

André Burakovsky har sett fram emot JVM sedan han blev uttagen i truppen. Men Kvällsposten kan alltså avslöja att André Burakovskys efterlängtade JVM-premiär är oviss efter feber.

- Vi har lite småproblem i truppen, men vilka det handlar om behåller vi för oss själva. Bra att vi har en extraforwards, säger förbundskapten Rikard Grönborg som inte vill gå in närmare på detaljer.

I stället tar han upp taktiken inför premiärmatchen.

– Schweiz har ett mycket bra lag. Är fysiskt starka. Det gäller att vi direkt visar vem som bestämmer här i Malmö. De två senaste åren hr vi vunnit på straffar mot Schweiz. Ett bevis på att det är en tuff motståndare, säger Grönborg.

Vilka spelare har sett mest heta ut inför JVM-premiären?

– Frölunda-kedjan med Sebastian Collberg, Alexander Wennberg och Andreas Johnson. Det har varit ett härligt tryck i den trion.

Vilka blir nyckelspelare?

– Det är så klart alltid viktigt att målvakterna fungerar i sådana här turneringar, där ett mycket bra målvaktsspel kan betyda seger, säger Rikard Grönborg.

Det ansvaret har Oscar Dansk och Marcus Högberg. Brynäsfostrade Dansk spelar kanadensisk juniorhockey i OHL med Erie Otters i Pennsylvania.

Marcus Högberg är utlånad från Linköping i SHL till hockeyallsvenska Mora.

Vad säger du om att Sverige är guldfavoriter?

– Att vi av medierna och av andra pekas ut som favoriter är inget vi kan göra åt. Vi har egna bedömningar om hur det kommer att bli för oss i detta intressanta JVM på hemmaplan här i Malmö, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag