Michael Sundlöv Foto: Roger VikströmMichael Sundlöv Foto: Roger Vikström
Michael Sundlöv Foto: Roger Vikström
Foto: Jonas GustafssonFoto: Jonas Gustafsson
 Foto: Jonas Gustafsson

Sundlöv: "Det får stå för världsmästaren"

Publicerad

SportExpressens Magnus Nyström menade att det skulle vara en "fribiljett till SHL" att få möta Karlskrona i ett kval.

Nu svarar klubbens sportchefen Michael Sundlöv.

– Det får stå för honom, världsmästaren, säger han i Hockeylive.

Det var för två veckor sedan som SportExpressens hockeykrönikör Magnus Nyström skrev en text där han skrev om AIK:s eventuella återkomst till SHL nästa säsong.

I krönikan passade han också på att skicka en pik till SHL-jumbon Karlskrona, som tagit två fulltidssegrar den här säsongen.

Magnus Nyström menade att AIK får hoppas på fribiljetten Karlskrona i kvalet till SHL.

"Karlskrona är en "fribiljett" till högsta serien", menade Nyström.

Uttalandet var något som väckte debatt bland KHK-fansen.

"Tänker inte använda det ordet här"

I Expressens livesändning Hockeylive fick Karlskronas sportchef Michael Sundlöv chansen att svara på Nyströms krönika.

– Det får stå för honom, världsmästaren, säger Sundlöv, och fortsätter:

– Det är hans ord och det han skriver, det han tycker... Det ordet tänker jag inte använda här. Men han får tycka precis vad han vill.

Samtidigt köper Sundlöv att Karlskrona har fått motta en del kritik under säsongen.

– Det är väl i för sig inte jättekonstigt, eftersom vi ligger där vi gör i tabellen, och tabellen ljuger sällan, säger han i programmet.

"Fantastiskt"

Under onsdagen tog Karlskrona sin andra trepoängare för säsongen efter att ha besegrat Brynäs hemma med 3-2. Straffspecialisten Mattias Guter avgjorde – efter att tränaren Pelle Hånberg röt till i första periodpausen.

– Jag sa några väl valda ord, säger Hånberg till C More.

Så här säger Sundlöv om segern:

– Fantastiskt att vinna på full tid, det kändes riktigt bra att för en gångs skull kunna hålla en ledning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag