Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han har gjort det förr, och han gör det igen”

Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More

MALMÖ/STOCKHOLM. Heta känslor i Skåne-derbyt som Malmö vann med 3-0. 

Rögles Matt Carey satte in en huvudtackling på Malmös Carl-Johan Lerby – varpå ett slagsmål uppstod. 

– Jag vill inte skada någon, hoppas han är okej, säger Carey, som fick matchstraff. 

– Han har gjort det förr och gör det igen. Att prata om något annat än hur han satsar mot huvudet är inte intressant. Det är våld mot huvudet, kontrar Oscar Alsenfelt, som var först framme hos Lerby efter smällen. 

Ställningen var 2-0 i slutet av den andra perioden mellan Malmö och Rögle när det hettade till rejält. 

Rögles Matt Carey stod för en tuff tackling på Malmös Carl-Johan Lerby, som föll till isen och fick ledas ut i omklädningsrummet. 

Satsningen ledde till stor ilska i Malmö-lägret, och Carl Persson började bråka med Nils Höglander. Det hela utvecklade sig till ett riktigt slagsmål, och duon fick var sin 2+2:a. 

Matt Carey fick matchstraff för sin tackling på Lerby. 

Kaosperiod mellan Malmö och Rögle i SHL

– Hockey sker i hög fart. Det hände fort, försökte göra en ren tackling och jag tycker att den är schysst. Domaren tyckte inte det dock, säger Carey.

– Jag hoppas att han mår bra, jag vill inte skada någon. Tyvärr händer sånt här i hockey. 

Malmös målvakt Oscar Alsenfelt stod nära situationen och han var starkt kritisk efter matchen. 

– Man kan få men för livet, att en sådan spelare får återfallera hela tiden i ett sådant här beteende är helt oförsvarbart. Han har gjort det förr och gör det igen. Att prata om något annat än hur han satsar mot huvudet är inte intressant, säger målvakten som inte heller köper förklaringen att hockeyn går snabbt. 

– Så snabb är han inte. Man ser att han får ett ögonblick på sig att bestämma sig för vad han ska göra. Det är våld mot huvudet. 

Malmömålvakten menar att Röglespelaren borde bett om ursäkt i stället och erkänt att den var ful. 

– Jag ser hur Lerby mår nu. På något sätt borde han ha tagit lärdom och han borde ha visat lite mer förståelse sett till debatten om huvudtacklingar och hjärnskakningar.

Malmötränaren Peter Andersson: 

 - Det känns rent ut sagt för jävligt. En riktigt ful tackling.

- Min bedömning är att han visar ingen respekt alls. Han kommer i hög fart, han siktar in sig på att tacklas med armarna högt, med klubban högt, han tacklar med en uppåtgående rörelse och gör alla tänkbara fel man kan göra och visar ingen respekt. Han däckar Lerby så vi i stort sett får bära ut honom.

- Frågan jag vill ställa mig är om Rögle tränar på det sättet?

Hur är med med Carl-Johan Lerby?

- Han ligger inne hos läkaren. De var inte så glada över smällen. Han var ganska groggy, och har en rejäl fläskläpp. Han mår inte speciellt bra.

Cam Abbott: 

– Det var inte ett bra val av Matt. Han hade alternativet att ge en ren tackling men gjorde inte det. Vi får se vad som händer nu. Jag hoppas deras spelare mår okej. 

Efter mål av Max Görtz och Marcus Björk punkterade Henrik Hetta derbyt när han rundade sin back och fri stänkte dit trean i slutet av matchen. 

 

 

LÄS MER: Så spelas SM-slutspelet i hockey 

LÄS MER: Kvalet till SHL – allt du behöver veta.