Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort intresse för Halmstads talang

Eric Smith.Foto: Johanna Lundberg

HALMSTAD. Intresset är stort för Halmstads mittfältstalang Eric Smith.

Enligt Fotbollskanalen vill IFK Göteborg värva 18-åringen, men Kvällsposten kan berätta att även flera utländska klubbar är intresserade – och starkast är intresset från Holland.

– Vi vill hellre sälja utomlands, säger Halmstads klubbchef Fredrik Andersson.

Fotbollskanalen.se berättade under onsdagen att IFK Göteborg vill värva Eric Smith från Halmstad.

– Jag hörde talas om det och det man kan säga är egentligen att Erics agent hört sig för om vi är beredda att släppa honom. Våra spelare är alltid till salu, det handlar om pris och tajming, säger Fredrik Andersson.

Men intresset för Halmstads stora mittfältstalang, som spelat i samtliga nio allsvenska matcher i vår, är större än så.

Enligt Kvällspostens uppgifter har flera utländska lag följt 18-åringen under våren på plats. Så sent som i måndagens match mot Djurgården fanns det flera agenter och scouter från utländska klubbar på Örjans Vall, bland annat för att se Eric Smith.

– Vi har inte hört något konkret från Göteborg. Men andra klubbar är intresserade och vi vill hellre sälja utomlands, säger Fredrik Andersson.

Störst intresse från Holland

Vilka ligor det handlar om vill inte Halmstads klubbchef gå in på, men Kvällspostens uppgifter gör gällande att intresset är som störst från klubbar strax under toppskiktet i Holland.

Eric Smith har kontrakt med Halmstad även över säsongen 2016 och klubben har meddelat hans agent Stefan Selakovic att man vill förlänga avtalet.

Är beslutet Erics i det här fallet om han vill flytta eller inte?

– Vill man inte vara i Halmstad så vill vi inte stoppa honom. Om det är IFK så är frågan Göteborgs och Erics. Det handlar om att de ska kunna ge ett bra bud i så fall.

Förväntar sig bud i sommar

Fredrik Andersson förväntar sig att det kommer komma förfrågningar och bud på Halmstadspelare i sommaren.

Som Joseph Baffo som också dragit till sig utländskt intresse.

Enligt Fotbollskanalen ska schweiziska Sion, grekiska Olympiakos och engelska Norwich ha scoutat U21-landslagsbacken vid flera tillfällen.

– De klubbarna har jag hört om innan, men inte just nu, säger Fredrik Andersson.

Kvällsposten har tidigare berättat att Halmstad vill förlänga med Baffo vars kontrakt går ut i höst.

Tror du att han kan lämna i sommar?

– Det är lite närmare kan jag tro och det är lite beroende på hur det går i U21-EM. Först om han kommer med och sen hur han presterar. Men jag är ganska övertygad om att han kommer med, säger Fredrik Andersson.