Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort bråk – runt svenska talangen

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

CHL-draften slutade i kaos.

I händelsernas centrum stod Rögle-talangen Timothy Liljegren, 18, som valdes av Niagara – allt för att jävlas med konkurrenten.

– Så länge han inte har skrivit på för något annan spelar han med oss, säger Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson.

Rögles Timothy Liljegren är en av Sveriges största talanger. Natten till torsdagen blev han inblandad i en riktig cirkus.

Ett kontrakt med OHL-laget London Knights var enligt flera källor redan förberett. Lagets ägare, backikonen Mark Hunter, som även är assisterande general manager i Toronto Maple Leafs som NHL-draftat Liljegren, skulle ta Liljegren under sina vingar redan i höst.

Men sedan sprack allt.

Niagara IceDogs trädde in i handlingarna och stal Liljegren mitt framför ögonen på Hunter och hans London Knights.

På Twitter skriver nu hockeysverige.se och OHL Insiders om en konspirationsteori där man misstänker Niagaras general manager, Joey Burke, för att ha valt Liljegren enbart för att jävlas med Hunter. Och han verkar ha lyckats. Hunter ska enligt de båda sajterna ha blivit rasande.

"Har inte varit tal om något annat"

Istället kan Rögle jubla då varken Niagara Icedogs eller Liljegren själv verkar ha några planer på att Liljegren ska spela i laget i höst.

Så länge Liljegren inte spelar till sig ett kontrakt med Toronto Maple Leafs behåller Rögle sin supertalang ytterligare en säsong.

Men så mycket jubel var det trots allt inte från Ängelholmslägret.

– Det har inte varit tal om något annat överhuvudtaget. Jag är lite förvånad över diskussionen. Han har ju inte skrivit på något där borta och han måste ha gjort det med Toronto för att kunna spela någon annanstans, säger Anders "Masken" Carlsson, sportchef i Rögle, och tillägger:

– Så att så länge han inte skriver på med Toronto så räknar vi med att han spelar med oss.

"Det är bara att se på alla andra"

Sportchefen ser framemot att följa sin guldklimp ytterligare en säsong i Rögle-tröjan.

– Det ska bli jätteintressant att följa honom.

– Jag tror att det bästa för honom är att stanna en säsong till. Det är bara att titta på alla andra som åker över så ser man att 99 procent av dem hade haft nytta av att stanna kvar lite längre i stället för att skynda över för tidigt.